Kansas City ska införa nolltaxa

Fullmäktige i amerikanska staden Kansas City i delstaten Missouri röstade enhälligt för införandet av nolltaxa – fri skattefinansierad kollektivtrafik. Hinner de före Luxemburg som skrotar biljetterna 1 mars?

Fredagen 29 november: Ingen betalar

Massplankingar och protester i kollektivtrafiken har spridit sig över hela Amerika de sista månaderna. “Rebellalliansen” Crimethinc har publicerat ett upprop till avgiftsstrejk fredagen den 29 november.

SL-upproret intog Odenplan

SL-upproret samlades lördagen 16 november för en kombinerad demonstration och massplankning. Ungefär ett hundratal slöt upp, och lyssnade på tal i cirka 40 minuter innan massplankningen drog igång.

SL-upproret

Snart tas ett beslut om höjt SL-kort, men motståndet växer i hela staden. Den 16 november samlas vi för att börja kampen mot de kommande årens höjningar.

Maricá – nolltaxa mot bussmaffian

På den internationella nolltaxekonferensens sista dag besökte vi Maricá, i en annan del av delstaten Rio de Janeiro. Det är den största staden i Brasilien som har nolltaxa, med sina 150.000 invånare.

Nolltaxekonferens i Brasilien

Vi blev som enda utländska aktivistgrupp inbjudna till nolltaxekonferensen Transporte como direito e caminhos para a tarifa zero i Rio de Janeiro. Under tre dagar har vi varit med om ett riktigt fullt program med föreläsningar, film och diskussioner.