Alla kan engagera sig!

Planka.nu:s verksamhet bygger på ideellt arbete och sköts av en grupp aktiva som tar hand om det administrativa arbetet med medlemsregistrering och betalning av böter och genomför våra kampanjer och aktioner. Vi är en platt organisation vilket innebär att vi varken har någon styrelse eller någon “ledare”. Alla aktiva har lika mycket att säga till om och vi eftersträvar konsensus i alla beslut vi tar.

Hur fungerar Planka.nu?

Vi möts med jämna mellanrum och diskuterar nya ideer, förslag på kampanjer, ekonomi och annat som är aktuellt.

Om du känner att kampen för avgiftsfri kollektivtrafik är något för dig så tveka inte att höra av dig till oss och komma förbi på ett möte. Läs mer under kom på möte »

Det finns många sätt att hjälpa till på

Du kanske inte känner att du har tid eller lust att komma på möten men ändå vill hjälpa till? Det finns massa andra sätt att föra kampen på och dessa kan du läsa mer om på underrubrikerna på denna sida.

  • Varför inte beställa klistermärken och sätta upp?
  • Du kanske vill hjälpa oss och dela ut flygblad?
  • Ska vi komma till din skola/arbetsplats och berätta mer om vår organisation?

Vad det än kan vara så tveka inte att kontakta oss och kom ihåg att det både är roligt och lätt att föra kampen i din vardag!

Ta egna initiativ

Vi menar att kampen för avgiftsfri kollektivtrafik ska föras med fokus på dess trafikanter och arbetare. I den kampen är gräsrotsarbete och egna initiativ viktiga. Planka.nu stödjer gärna lokala initiativ med tips och material, men kom ihåg att det är dina idéer och ditt engagemang som gör förändringen! Hör av dig till oss om du har frågor eller förslag. Här är några tips på vad man kan göra själv:

  • Skicka insändare som förespråkar nolltaxa Insändarmaskinen  är ett bra verktyg.
  • Kommentera bloggar som skriver om nolltaxa, kollektivtrafik eller kommentera nyhetsartiklar om dessa ämnen
  • Sen, kanske det viktigaste, prata väl om nolltaxa och planka.nu när du diskuterar med vänner, familj och arbetskamrater!

Gör egna aktioner

Mycket av det vi gör i Planka.nu är ganska okomplicerat, och för att öppna spärrar eller genomföra en massplankning så behöver du oftast bara några kompisar. Vi hjälper gärna till att arrangera saker om det behövs!