Krönika: En tidig söndagmorgon

Tidigt i söndags skulle jag åka in och äta frukost i stan. Vid spärrarna stod en kille som verkade vilja haka på någon in. En person märkte det och stället sig demonstrativt mitt i spärren när hen blippat sitt kort. Jag säger till killen att jag kan öppna spärren åt oss båda (lär dig också… Läs mer»

Äntligen har vi fått in reflexer i sortimentet igen

En glad nyhet i vintermörkret: vi har återigen fått in reflexer med texten “Planka.nu – skyddar dig mot bildöden, denna gång är de dessutom i form av små bussar”. Inte bara syns du i mörkret, reflexen fungerar också som en perfekt isbrytare för att få igång en trevlig diskussion vid busshållplatsen. Att beställa är enkelt:… Läs mer»

Elevråd fixade nolltaxa för Bräckes ungdomar

På intitiativ av elevrådet i Gällö, har nu Bräcke kommun infört avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar 6-20 år. Även nyanlända och de som studerar i Bräcke men inte bor där omfattas av nolltaxan. Ungdomskorten har också som syfte att öka hela familjernas resande, så den naturliga följdfrågan blir – varför inte nolltaxa för alla? I Avesta… Läs mer»

Nolltaxekonferens i Żory

Idag har vi varit på nolltaxekonferens i Żory, en stad i södra Polen med cirka 60 000 invånare. Den första maj i år så införde Żory nolltaxa, och till skillnad från många andra städer som infört nolltaxa på sistone så är det i Żory gratis att åka oavsett om du är skriven i staden eller ej. Något vi… Läs mer»

Stockholmsmästarna i plankning 2014 är…

Nu har Stockholmsenkäten för 2014 kommit, det är en enkät riktad till högstadie- och gymnasieelever där olika saker listas. Förutom massa tråkiga saker som alkohol och brott, så listas även hur många som plankat det senaste året. Vilket förstås inte är ett brott, och inte heller en riskfaktor (särskilt eftersom mer än hälften brukar svara… Läs mer»

♫♪•*¨*•. Linje 19 & Planka.nu stödfest .•*¨*•♪♫♬

✿¨*•OMG-WTF-SUPER-CUTE-DOUBLE-RAINBOW-PARTY•*¨✿ Lördagen den 11:e oktober bjuder Planka.nu och Linje19 upp till dans på Cyklopen. Portarna öppnar klockan 20.00, föranmälan krävs på http://fest.planka.nu/ CASH IS CUTE. 18 års åldersgräns. För ungefär två år sedan anordnade Planka.nu och Linje 19 en episk stödfest på Fria teatern i Högdalen. Sedan dess har Linje 19 kunnat sända radio, deltagit… Läs mer»