Hur går jag med?

Betala medlemsavgiften till: PlusGiro: 42 93 07 – 2 (betalningsmottagare är Solidarisk kollektivtrafik i Göteborg)

Ange födelsedatum (6 siffror), namn, startdatum (frivilligt), e-postadress, medlemsavgift (MS) .

Skriv in uppgifterna ovan i meddelanderutan. Får inte allt plats så prioritera födelsedatum och namn. Skriv även att det är ett medlemskap (MS) som betalas in.

Startdatum är frivilligt, du kan ange det ifall du t.ex. ska resa bort och vill att medlemskapet ska börja gälla när du kommer tillbaka. Startdautmet kan aldrig vara tidigare än det datum då vi fick in pengarna på vårt konto.

OBS! Om du blir medlem efter att du åkt fast kommer vi inte betala tilläggsavgiften (s.k. bot). Vi betalar inga tilläggsavgifter som tillkommit när du inte haft ett aktivt medlemskap.

 

Medlemskap

För att gå med i Göteborgs p-kassa betalar du din första medlemsavgift på 300 kr för första månaden. Efter första månaden är medlemsavgiften i p-kassan 100 kr per månad. Förutom medlemsavgiften tillkommer en självrisk på 120 kr varje gång du åker fast. Du ansvarar själv för att betala in avgiften i tid varje månad. Blir det ett glapp är du oskyddad och plankar på egen risk. Det går bra att betala i god tid innan din aktuella period är slut. Då läggs den nya perioden till där den andra tar slut. Det går också bra att betala flera månader åt gången.

OBS! Helt nya medlemmar och medlemmar som inte har varit med i p-kassan på ett år måste betala 300 kr i månadsavgift när de går med (oavsett om de varit medlemmar i p-kassor i andra städer innan). Efter första månaden betalar de sedan 100 kr i månadsavgift som alla andra medlemmar.

Medlemskapet börjar gälla

Ditt medlemskap gäller från och med det senaste av dessa datum:
* Datumet då vi fick in betalningen på vårt konto
* Första datumet efter ditt nuvarande medlemskap
* Ett annat datum som du angivit i inbetalningen
Det går INTE att bli medlem tidigare än den dag vi får in pengarna. Normalt tar det en arbetsdag för transaktionen att genomföras, om du vill veta exakt kontakta din bank.

Observera att vi inte har möjlighet att kontakta personer som har fört över för lite pengar, utan tolkar dessa inbetalningar som donationer till kampen för en avgiftsfri kollektivtrafik.

För att få en bekräftelse på att din medlemsavgift kommit fram och att ditt medlemskap börjat gälla kan du logga in på våran medlemstjänst, läs mer om hur du aktiverar din inloggning samt hur det fungerar

Betala din medlemsavgift när du väl är medlem

Efter den första betalningen på 300 kr kostar varje månad 100 kr. Tänk på att betala in för nästa månad i tid. Annars kan du få en ”lucka” i medlemskapet då du inte är skyddad. Åker du fast då du inte har en aktiv medlemsperiod betalar vi inte din tilläggsavgift.

I meddelandet anger du: MS, födelsedatum, namn, e-postadress och eventuellt startdatum.

Den nya medlemsmånaden gäller från och med det senaste av dessa datum:
* Datumet då vi fick in betalningen på vårt konto
* Första datumet efter ditt nuvarande medlemskap
* Ett annat datum som du angivit i inbetalningen

Det bästa är att betala för nästa månad i god tid innan ditt nuvarande medlemskap går ut, då lägger vi till den nya perioden där den gamla slutar.

Om du åker fast

Åker du fast skickar du in tilläggsavgiftslappen du fått av kontrollanterna till oss och betalar 120 kr i självrisk så betalar vi tilläggsavgiften. Läs mer på Har du åkt fast?

(OBS. Västtrafik har börjat med att i vissa fall polisanmäla plankare som åkt fast många gånger, anmälan har gällt bedrägligt beteende. Minst en person har blivit dömd i rättegång eftersom man ansåg det bevisat att den medvetet och systematiskt låtit bli att betala. Läs mer på Har du åkt fast?)

Dataskyddslagen, GDPR

När du går med i p-kassan godkänner du att vi behandlar dina personuppgifter för att kunna administrera ditt medlemskap, i enlighet med vår personuppgiftspolicy.

Läs igenom våra medlemsvillkor

Se till att noga ha läst igenom villkoren för medlemskap i p-kassan innan du går med.