Svensk Kollektivtrafik: Färdplan utan riktning

Planka.nu vill inte bara öppna spärrar och gränser utan vi försöker också öppna upp och tillgängliggöra den trafikpolitiska debatten. Till exempel genom att läsa och sammanfatta aktuella rapporter som handlar om oss som reser och arbetar i kollektivtrafiken, men som är alldeles för tråkiga för att nå ut till några andra än de redan invigda. Varsågoda, här kommer senaste nytt från Svensk kollektivtrafik på begriplig svenska.

De tre första planka­stipendiaterna är utsedda!

Plankastipendiet är ett sätt för dig att få pengar till trafikpolitiska projekt, som kan handla om trafikmaktordningen i bred bemärkelse eller helt enkelt kampanjer för avgiftsfri kollektivtrafik. Sedan vi instiftade stipendiet i september har tre ansökningar beviljats.

Hoppshop.nu – bestäm var pengarna från avgiftssystemet ska gå

Tillsammans funkar alltsammans. Varje år försvinner en massa pengar till avgiftssystemet. Det är ett faktum. Du som betalar har däremot förstått att vi kan betala för kollektivtrafiken tillsammans via skattesedeln. På www.hoppshop.nu kan du se vilka andra saker i kollektivtrafiken vi kan göra istället för att kasta pengarna på avgiftssystemet. Gå in och rösta vad… Läs mer»

Vårberg – äger på röda linjen

Den här veckan har vi varit i Vårberg! Vi hade hört ryktas att Vårbergsborna är grymma på plankning och det ville vi ju så klart fira! Vårberg – äger på röda linjen! Vart åker vi nästa vecka? Finns det grymma plankare i din ort? Tipsa oss på sthlm@planka.nu

Gå från ofrivillig till frivillig plankare

Från ofrivilliga plankare… Enligt en artikel i Metro så blir folk ”ofrivilliga plankare” i rusningstid genom att lägga på sitt kort utan att dörrarna stängts. Om du då har reskassa så dras inte pengarna från kortet, och du riskerar att fastna i en kontroll (där du förstås kan säga ”nej tack” i vanlig ordning). I… Läs mer»

Avesta: Nolltaxa minskade utsläppen

Nolltaxan i Avesta (21.500 invånare), som vi tidigare skrivit om, har nu utvärderats. Resultatet är imponerande: 80% fler resenärer, 13% nya resenärer och 39% av de nya bussresorna har ersatt en bilresa. Rent miljömässigt så handlar det om 40.000 kilo koldioxid mindre i utsläpp, i en rätt liten kommun.

Beställ haffakort

Nu kan du som plankar i Stockholm beställa vårt nya haffakort. Haffakortet (här finns PDF!) är i samma storlek som ett SL-kort och innehåller all information om dina rättigheter du behöver ifall du skulle ha oturen att träffa på kontrollanter. Så tveka inte, fyll i formuläret nedan och se fram emot en bötesfri framtid! Eftersom… Läs mer»

Nolltaxa Örebro kör i mål

Seger i folkkampanjen! Folkinitiativet Nolltaxa Örebro har nu samlat in över 10.000 namn med krav på folkomröstning om avgiftsfri kollektivtrafik. Värt att fira! Nu blir det upp till politikerna att bestämma om det ska bli folkomröstning eller inte, men oavsett vad de bestämmer så har nolltaxekampen fått en bra grund att stå på! Här finns… Läs mer»

Kollektivtrafik, men med förnuft!

Privatiseringen och upphandlingen av skärgårdstrafiken har inte bara klappat samman, då borgerliga partier gjorde myteri. Dessutom så är det enda trafikområde som vi fått se anbuden på, Djurgårdstrafiken, i en ännu värre knipa. Som ni kanske hörde på Traffic Jam så har vinnande budet kommit från företaget Serco, tillsammans med Strömma. Vilka är då Serco?… Läs mer»