God jul & gott nytt år

Det närmar sig jul, och ett nytt år. I år har massor av saker hänt, bland annat har staden Dunkerque infört nolltaxa. I Sverige så har nolltaxa för skolungdomar mellan 12-17 införts på sommaren vilket varit en bra frihetsreform. Både Fagersta och Sala införde i år nolltaxa, vilket också blir ett tillskott i Sverige. Sen… Läs mer»

Luxemburg inför nolltaxa i hela landet

All kollektivtrafik i Luxemburg blir avgiftsfri år 2020. Då införs nolltaxa på bussar, spårvägar och tåg i hela storhertigdömet som därmed blir första land i världen med helt avgiftsfri kollektivtrafik, rapporterar den brittiska tidningen The Guardian. Tidigare har även Estland gjort resor avgiftsfritt i huvudstaden Tallinn, men Bilköerna förvärras av att hela landet nästan har… Läs mer»

Tal och demonstration 9 december

Tillsammans med flera andra organisationer, bland annat Climate Alarm Stockholm, Fältbiologerna, F! och Allt Åt Alla så demonstrerade vi idag vid Nybroplan, nolltaxa var ett av kraven vi ställde. Se videon nedan! Vi höll i banderoll, flagga samt ett tal idag. Något annat vi vill informera er om är att från och med idag sänker… Läs mer»

Klimatdemonstration i Stockholm på söndag

På söndag blir det klimatdemonstration i Stockholm, och vi kommer att vara där för att visa behovet av nolltaxa och förändrad trafikmaktordning! Demonstrera med oss mot höjningar av SL-kortet – och för en hållbar värld. Demonstrationen anordnas av flera organisationer, och du kan läsa hela inbjudningstexten från evenemanget under anmälan. Snart börjar klimattoppmötet i polska… Läs mer»