God jul och gott nytt år! (lite stängt på kontoret)

Nu är det jul igen oavsett vad man tycker om saken, vi hoppas hur som helst att ni får ett par riktigt fina veckor! Planka.nu kommer inte ha öppet hus på stockholmskontoret de kommande tre onsdagarna, det gäller alltså den 24/12, 31/12 samt 7/1. Då ska vi äta pepparkakor, dricka nyårschampagne och planera hur vi… Läs mer»

Rör inte vår busschaufför!

Konflikten på bussgaraget i Råsta nära Hallonbergen strax norr om Stockholm har eskalerat kraftigt de senaste veckorna. Tre busschaufförer har varslats om uppsägning efter att de delat ut flygblad som kritiserar arbetsgivaren Busslinks metoder med försämrade arbetsvillkor och övervakning av de anställda. Den syndikalistiska fackklubben på garaget, SBSS har startat en arbetsplatstidning som finns att… Läs mer»

Poznan: några avslutande ord

Efter ett par dagar i koma har vi nu återhämtat oss tillräckligt från den politiska cirkusen COP14 för att göra ett kortare bokslut. Först och främst vill vi säga att vi blev glatt förvånade över att få komma in på mötet, det var såväl intressant som lärorikt att få vistas i ett sammanhang likt detta…. Läs mer»

Västtrafik höjer priserna, Planka.nu Göteborg sänker!

Den 4 januari 2009 är det återigen dags för Västtrafik att höja sina biljettpriser, denna gång med 4%. Anledningen, eller ursäkten, är det ökade bränslepriset. Västtrafik vill att fler ska använda sig av deras tjänst och uppmanar folk att jämföra priset på dagens kollektivtrafik med priset på bilen, och menar då att kollektivtrafiken är det… Läs mer»

Poznan: sista dan… eller?

Lördagens kväll blev den mest lyckade lobbyingkvällen för planka.nu. Efter ett mycket givande häng med polska ungsocialisterna (som vi garanterat kommer börja samarbeta med..) drog vi vidare till ngo-partyt. Väl där visade det sig att vår revolutionerande lösning pa CCS var den förmodligen bästa öppningsrepliken för att fånga märkligt un/ngofolks intresse ever. Av en slump… Läs mer»

Poznan: dag fyra med demonstration

Den stora klimatdemonstrationen i Poznan visade sig inte bli vidare stor kanske något tusental deltog. Men det stod däremot mycket folk längs med manifestationen och vi delade ut stora mängder flygblad och pins. Det fotades också en hel del på var föredömliga banderoll. Vi presenterar det nya forslaget om BTCCSRr för Bermudas delegater Planka.nu är… Läs mer»

Poznan: dag tre

Tredje dagen bara, det känns som mer… Ett par riktigt intressanta föreläsningar i alla fall: I morse var det “Rewarding transportation co-benefits in the future climate regime: possibilities and prorities” – den definitivt mest givande och underhållande presentationen hittills. IGES (Institute for Global Environmental Strategies) arrangerade och deltagarna, mestadels asiater, diskuterade transportproblem och lösningar. Inget… Läs mer»

Poznan: dag tva

Vi valde, trist nog, Climate Action Network igår kväll. Det var skittråkigt som bilden illustrerar. Vi har tittat på de riktiga förhandlingarna där Venezuela säkert skulle ha sagt något smart om de fick chansen. Fast det var hands off the microphone. Aftonen avslutades på Proletaryat Bar men enligt envisa rykten missade vi den riktiga festen… Läs mer»

Poznan: resan dit och dag ett

Just nu pågår FN:s klimattoppmöte i Poznan i Polen. Det är ett stort och betydelsefullt evenemang eftersom det är här som det kommer bestämmas vilka beslut som ska fattas nästa år på toppmötet i Köpenhamn. Kyotoavtalet ska ersättas av ett nytt klimatavtal som kommer bli avgörande vid politiska beslut över hela världen. Planka.nu hängde på… Läs mer»

Planka.nytt – avsnitt två

Vi har just släppt det andra avsnittet av vår nyhetspodcast Planka.nytt. Det lättaste sättet att lyssna på Planka.nytt är att prenumerera på det i din RSS-läsare eller i iTunes. I detta avsnitt berättar vi bland annat om vår nya rapport, nolltaxerörelsen i Skotland, freepublictransports.com och SL:s framtidsspärrar. Så, för dig som är för lat för… Läs mer»