Elever i Halmstad utreder nolltaxa

Några sjundeklassare har gjort en utmärkt utredning om nolltaxa i Halmstad. Vi skriver om hur de gjorde, och förhoppningsvis kan detta inspirera flera att göra liknande undersökningar.

Uppsats: Klämspärrar i vardande

Det är bra att Jenny Lindblad har skrivit den socialantropologiska uppsatsen Metro barriers in the making: the political and sociotechical milieu of public transport in Stockholm. Det är nämligen det seriösaste vi har läst om spärrarnas betydelse för människors beteende i kollektivtrafiken, både vi som hjälper varandra ta oss igenom utan biljett och de som försöker istället försöker hindra medresenärer.

Lite sommarstängt

Hoppas ni får en fin sommar alla plankare! Vi kommer självklart att betala era böter hela sommaren men eftersom vi också vill chilla lite så kommer det kanske ta lite längre tid än vanligt innan vi svarar på mejl. Och kanske att vi blir lite sämre på att svara i telefon under några veckor också. Fram till den femte augusti kommer vi heller inte ha öppet hus på kontoret i Stockholm men sen blir allt som vanligt igen. Ha det bäst!

Demonstration: Kollektivtrafik för alla

Norrmalmstorg tisdagen den 16 juni klockan 15 blir det demonstration, bland annat mot förslaget om höjt avgiftstryck i Stockholms kollektivtrafik. Vi är där – och kommer visa på fri kollektivtrafik som alternativ!

Kontroll föder våld

  Den 7e juni slöt vi upp i solidaritet med den busschaufför som nyligen blev misshandlad av kontrollanter och väktare. Bilderna är från demonstrationen på Gustav Adolfs torg, Göteborg. Säkerheten är en central fråga i kollektivtrafiken. Många känner sig otrygga och visst kan det ibland uppstå en hotbild i kollektivtrafiken. Något är skevt när det… Läs mer»