Vanliga frågor

Ofta ringer folk eller mejlar oss om enkla frågor där svaren redan står på de olika menyvalen på hemsidan. Dessa frågor får vi relativt ofta och därför ber vi er att läsa igenom svaren nedan och titta igenom andra delar på hemsidan innan ni kontaktar oss.

Jag är inte med i p-kassan men åkte fast, kan jag gå med och få den betald?
Nej, vi betalar endast tilläggsavgift för de som åkt fast under sin medlemsperiod.

Jag är medlem och har fått en tilläggsavgift – hur gör jag?

Vilken otur! Du skickar in själva kvittot du får av biljettkontrollen, och sätter in självrisken på vårt konto. Men läs den mer detaljerade infon för Stockholm här och Göteborg här för vad som gäller.

Om jag köper biljett till reducerat pris (t.ex student/barnbiljett) och åker fast för det, betalar p-kassan det?

Ja, vi betalar alla tilläggsavgifter som du får av biljettkontrollanter – oavsett om du fått det pga att du helt saknat biljett eller att du haft ”fel biljett”.

Hur plankar man?
Vi har ett flertal guider på vår hemsida både för Stockholm och Göteborg.

Hur beställer man klistermärken, hur mycket kostar det?
Kolla under Beställ prylar om vi har några klibbor för utskick.

Jag har betalt men inte fått någon bekräftelse eller inlogg?

Inloggningarna till medlemssidan skickas inte ut per automatik. För tillfället går det inte att få inlogg för Stockholm utan du behöver själv hålla reda på när du betalade. Är du med i Göteborg kan du skicka ett mejl till gbg@planka.nu för att få inlogg. Obs att det kan dröja innan vi registrerat ditt medlemskap och svarar, men det börjar ändå gälla baserat på din betalning/önskat startdatum.

Har mitt medlemskap gått ut än? Har ni betalat min tilläggsavgift ännu?
Är du med i Stockholm så måste du just nu själv hålla reda på när du betalade. Om du åkt fast mailar du oss så svarar vi när vi betalt boten. Vi jobbar på en ny lösning. Du som är med i Göteborg kan logga in på medlemsinloggningen. Vi uppdaterar den på onsdagar (kväll oftast) och du kan se om din bot blivit betald och när ditt medlemskap går ut.

Jag såg en biljettkontroll, hur varnar jag andra om det?
Både i Stockholm samt i Göteborg finns det stora varningsgrupper där du kan gå med i genom Facebook. Tryck här så ser ni info.

Hur behandlar ni mina personuppgifter?
För att komma till vår integritetspolicy tryck här.

Har du fortfarande inte fått svar på din fråga?

Titta gärna igenom lite på vår hemsida, oftast finns svaret redan där. Det finns massor av information att få under de olika menyvalen.

Planka.nu Göteborg: gbg@planka.nu
Planka.nu Stockholm: sthlm@planka.nu