God jul och gott nytt år (vi stänger en stund)

Kära plankare, Vi passar som vanligt på att utnyttja jul- och nyårshelgen för lite ledighet från Plankakontoret och kommer alltså ha stängt ett par veckor. Det innebär att nästa öppet hus inte är förrän onsdagen den femte januari. Men självklart betalar vi era böter varje vecka ändå och vi kommer kolla mejlen och svara i… Läs mer»

SL dyrast i världen

TV4 rapporterar idag att enkelbiljetterna i SL-trafiken är dyrast i världen, kanske inte någon överraskning då SL:s höga priser på enkelbiljetter i relation till andra kollektivtrafiksystem uppmärksammats tidigare. SL:s ordförande moderate Christer G Wennerholm slår ifrån sig kritiken och hänvisar till sin blogg. På hans blogg kan vi läsa att han inte anser det problematiskt… Läs mer»

Spärrvåldet breder ut sig

Tidningen City uppmärksammar att det hitills i år har rapporterats 157 personskador orsakade av spärrarna i SL-trafiken. SL själva tror att mörkertalet är stort, och det handlar i varje fall om hundratals mer eller mindre allvarliga skador. Om det hade handlat om kontrollanter eller ordningsvakter som skadat ett stort antal resenärer så skulle det antagligen… Läs mer»

Trafikmaktordningen del tolv: Det säkerhetsindustriella komplexet

_Förra veckan begav vi oss av från en av Stockholms alla yttre tunnelbaneförorter. För att komma in i kollektivtrafiken plankade vi en glasdörrsspärr tillverkad av Gunnebo, som tur var fanns det inga poliser på jakt efter papperslösa vid spärrarna. Däremot så blippade flera av våra medresenärer sina nya Accesskort i spärren, vilket skapar loggfiler med… Läs mer»

Vetenskapsradion Klotet i P1 om bilism och rätten till staden

Idag sände Vetenskapsradion Klotet i P1 ett helt avsnitt om stadsbilismens problem och vem som har rätt att ta plats i staden. Planka.nu Stockholm medverkar med en diskussion kring frågorna vi tar upp i rapporten Trafikmaktordningen, förutom oss medverkar även forskaren Per Lundin som skrivit fantastiska boken Bilsamhället och vi får också höra ett reportage… Läs mer»

Skåne: Citytunnelinvigningen

Kära medresenärer! Den 4:e december är det invigning för splitternya Citytunneln i Malmö. Frågan är hur mycket Citytunneln faktiskt kommer påverka oss resenärer i Skåne? Citytunneln skyltar med ett ökat antal avgångar, både inom Malmö och runtom i Skåne. Det kommer t ex att gå snabbare att åka från Malmö till Kristianstad. Dock är det… Läs mer»

Ett öga för ett öga, en arm för en plankning?

Igår avslutades rättegången i mål B 47-10 vid Stockholms tingsrätt. Det handlade om en polis som brutit armen på en 19-årig kvinna efter att han misstänkt att hon lånat eller lånat ut sitt kort. Hon drogs in i ett utrymme och kom därifrån med bruten arm. Förutom olaga frihetsberövande och misshandel åtalas han för dataintrång,… Läs mer»

Programmet för PLANKAkademin #1

Det finns fortfarande några platser kvar till PLANKAkademin #1 på en kursgård nära Norrtälje i norra Stockholm. är du 15-25 och sugen på att börja göra politiska saker, så anmäl dig snarast till sthlm@planka.nu. Kursen riktar sig till dig som inte tidigare har varit politiskt aktiv. Kursen är helt gratis och vi bjuder på mat… Läs mer»

Stockholm: Tillsammans mot razzior

Razzia vid spärrarna? Razzior vid spärrarna – det SL kallar utpasseringskontroller – är kanske inte en helt vanlig men ändå tråkig syn. Vad kan man då göra? En sak man kan göra om man har ett twitterkonto, är att skriva en varning och tagga den med #biljettkontroll, då dyker varningen upp på twitter på Planka.nu… Läs mer»

Skydda dig mot bildöden – skaffa en Planka.nu-reflex!

Reflexerna är slut för tillfället En glad nyhet i höstrusket: Planka.nu har fått in 500 reflexer med texten “Planka.nu – skyddar dig mot bildöden”. Inte bara syns du i mörkret, reflexen fungerar också som en perfekt isbrytare för att få igång en trevlig diskussion vid busshållplatsen. Att beställa är enkelt: Skicka ett SMS till 72550… Läs mer»