Ingen höjning av böterna

Planka.nu har varit i kontakt med berörd myndighet appropå SL och den nya landstingsmajoritetens beslut från 06-12-13 om att få till stånd en höjning av tilläggsavgiften, det vill säga böterna, i SL-trafiken från 800kr till 1200kr. 2004 höjdes böterna av vänstermajoriteten från 600kr till 800kr, trots att man ville höja till hela 1000kr. Avgörandet hur… Läs mer»

Borgarna chockhöjer biljettpriset

DN rapporterar att borgarna kommer höja priset för enkelresor med upp till 450 procent. Från nuvarande 20 kronor till mellan 30 och 90 kronor. _ Det innebär en prishöjning på 450 procent, och kommer att leda till ökade klyftor melland de olika delarna av länet,_ säger Lars Dahlberg oppositionslandstingsråd (s). Man kommer alltså återinföra zonsystemet,… Läs mer»

Trängselpengar till kollektivtrafiken

Naturskyddsföreningen har dragit igång en kampanj, med bl.a. en namninsamling, för att få pengarna från trängselskatterna att gå till kollektivtrafiken. Ett mycket bra initiativ, skriv på och sprid till alla du känner! Läs mer SNF – Namninsamling SNF – Trängselpengar till kollektivtrafiken Planka.nu – Debattartikel om borgarnas försämringar i kollektivtrafiken Planka.nu – Enhetstaxan slopas Planka.nu… Läs mer»

Jangälv får kicken!

DN rapporterar att SL:s vd Lennart Jangälv får sparken med omedelbar verkan. Den nya borgerliga majoriteten vill ha sin profil på vd:n. De vill ha en vd som kan markera en annan inriktning. Säger miljöpartisten Gertrud Brorsson, SL:s förste vice ordförande. Lennart Jangälv, som bland annat gjort sig känd för att ha kallat plankare för… Läs mer»

Hiphopsatsning

15.000 guldklistermärken märkta med plankas systeradress ridindirty.nu har just kommit in från tryckeriet. Dessutom kan vi presentera en musikvideo om planka.nu med göteborgska rapparen Mofo the Maverick Förutom att se den här på sidan kan den laddas ner här Vi har slutligen fått in en ny last med våra vanliga t-shirts och storlekarna är riktigt… Läs mer»

Nya klistermärken på gång – håll ut!

Vi beklagar att våra klistermärkesutskick dröjer. Lagret är slut och vi väntar på att tryckeriet ska trycka klart nästa omgång. Och så fort det sker ska vi inte bara skicka ut klistermärkena utan också bjuda på en liten överraskning vi hoppas att ingen blir missnöjd med. Nya t-shirtar är på gång också. Svarta med hoppagubben… Läs mer»

Nya bud om Citybanan

Stockholms finansborgarråd Kristina Axén-Olin gör idag ett oväntat men välkommet utspel i metro. Hon säger sig inte vara överens med regeringen om att Citybanan ska slopas. Hon har lyssnat på banverket och insett att det inte kommer räcka med ett tredje spår genom centrala Stockholm, något som regeringen föreslagit. Citybanan skulle lösa problemet med den… Läs mer»

Nyhetsarkivet online igen!

Efter många om och men så är äntligen hela vårt nyhetsarkiv online igen. Så nu är det fritt fram att förkovra sig i nolltaxefrågan. Läs mer Planka.nu:s nyhetsarkiv

Gratis internet i SL-trafiken

DN rapporterar idag att SL, med start nästa sommar, kommer införa gratis trådlöst internet på all sin trafik. Det hela låter väldigt trevligt, speciellt för långpendlare. Tyvärr verkar SL också ha planer på att göra det dyrare för långpendlare genom införandet av zoner även på korten. Kanske dags för gratis kollektivtrafik istället? Läs mer DN… Läs mer»

Läsartips

Vår gamla hederliga sektion med läsartips är äntligen online igen. Vi jobbar febrilt med att hitta de läsartipsen som låg på gamla sidan, men så länge så finns det en del nya. Har du ett bra tips så tveka inte att skicka det till sthlm@planka.nu Läs mer Planka.nu Stockholm – Läsartips