Stockholmsmästarna i plankning 2014 är…

Nu har Stockholmsenkäten för 2014 kommit, det är en enkät riktad till högstadie- och gymnasieelever där olika saker listas. Förutom massa tråkiga saker som alkohol och brott, så listas även hur många som plankat det senaste året. Vilket förstås inte är ett brott, och inte heller en riskfaktor (särskilt eftersom mer än hälften brukar svara ja i många stadsdelar.) Hursomhelst så är det spännande att se vilka stadsdelar som klarat sig bäst i år!

Högstadieplankare

Bland högstadieeleverna är det SKARPNÄCK som tar hem segern! Med 71% av tjejerna och 70,21% av killarna så är det en riktig jordskredsseger. Stort grattis till Skarpnäck och hela Linje 17!

diagram_högstadiet

Ett bättre lycka till nästa går ut till Östermalm, Hässelby-Vällingby, tjejerna i Spånga-Tensta och killarna på Kungsholmen som inte nådde upp till 50% denna gång. Kanske vill ni få en plankningslärare till skolan? I så fall maila sthlm [at] planka.nu

I länsmästerskapen är det fortfarande Skarpnäck som skiner starkast.

screenshot-docs google com 2014-10-03 13-38-34

Gymnasieplankare

I gymnasieklassen är det tjejerna på SÖDERMALM som otippat vinner förstapriset! Det är nämligen första gången som innerstadselever lägger beslag på plankningsbucklan. Vi räknar med en upptrappning från söderförorternas elever till nästa gång.

diagram_gymnasiet

Tjejerna i Spånga-Tensta har dock tappat 13 procentenheter sedan förra gången, så till er kan vi bara erbjuda lite inspiration från Planka.tv.

När det gäller länsmästerskapen så måste Södermalm backa ner från tronen. SUNDBYBERG kommer nämligen starkt fram och tar hem det stora spelet! Stort grattis till er också :)

screenshot-docs google com 2014-10-03 13-39-56

Här delar Planka.nu ut glass till vinnande plankarelever på Globala Gymnasiet

10252096_10152870248512697_2570563814411343065_n

Tidigare år:

2012 – Stockholm: Vilken stadsdel blir skolmästare i plankning?
2010 – Stockholmsmästerskapen i plankning avgjorda
2008 – Stockholmsmästare i plankning
2005 – Stockholmsungarna plankar

4 kommentarer

4 kommentarer på “Stockholmsmästarna i plankning 2014 är…

 1. Hej.
  Under rubriken ”Stockholmsmästarna i plankning 2014…” påstår ni att plankning ”förstås inte är ett brott”. Men det är det ju. Och det vet ni säkert. Straffet är böter.

  Ordningslagen, 4 kap.
  6 § Det är förbjudet att
  /…/ skaffa sig tillträde till område innanför ingångsspärren till tunnelbana utan att kunna uppvisa giltigt färdbevis.

  Brottsbalken, 9kap.
  2 § Begagnar sig någon av /…/ transport/…/ som tillhandahålles under förutsättning av kontant betalning, och gör han ej rätt för sig, dömes, vare sig han vilseleder någon eller ej, för bedrägligt beteende.

  • Hej! Att något är förbjudet enligt ordningslagen innebär inte att det är ett brott. Och bedrägligt beteende används inte, det är en förlegad lag. Det du riskerar är att få en tilläggsavgift (ej böter i juridisk mening) och den slipper du ju genom ett medlemskap i planka.nu

 2. Pingback: Stockholmsmästerskapen i plankning – och vinnarna är… – Planka.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.