Demonstration: Kollektivtrafik för alla

På tisdag den 16 juni, samtidigt som Stockholms landstingsfullmäktige inleds som ska besluta om eventuell höjning av avgiftstrycket, blir det demonstration (facebookevent) på Norrmalmstorg klockan 15 (affisch som PDF). Demon tar sig sedan till Landstingshuset.

Demonstrationen arrangeras av tre SEKO-klubbar, det är alltså de som arbetar i Tunnelbanan, Tvärbanan, Saltsjöbanan, Lidingöbanan, Roslagsbanan, Pendeltåg. Parollerna lyder:

  • Kollektivtrafik i offentlig regi. Privatiseringen leder till kaos!
  • Ökad säkerhet och bättre arbetsmiljö för de anställda i kollektivtrafik.
  • Nej till höjningen av SL-kort. Kollektivtrafik för alla!
Häng med i nolltaxeblocket

Det är inte säkert att landstinget alls höjer avgifterna, som SL:s ordförande Kristoffer Tamsons hotat med, eftersom Sverigedemokraterna kanske fäller förslaget. Det handlar inte om att SD skulle värna om kollektivtrafiken, utan är ett sätt att visa sin makt som vågmästare.

Faktum är att inga politiker vill ha någon större förändring av politiken. Till exempel Vänsterpartiet nöjer sig i sin skuggbudget med oförändrat pris, färre spärrar men mer kontroller.

Uppenbarligen är kollektivtrafiken för viktig för att lämnas över till politiker. Därför kommer vi också att demonstrera på tisdag, mot en eventuell höjning förstås men också för fri kollektivtrafik – nolltaxa.

Kom med du också, bär en plankafana eller blås ballonger! Vill du hjälpa till innan så maila sthlm[at]planka.nu eller SMS:a 0739457168

Kollektivtrafikens hjältar

Till slut vill vi bara ge ett stort tack till de arrangerade fackklubbarna. De slåss även för resenärerna och kollektivtrafiken, och det hoppas vi alla kommer ihåg nästa gång busschaufförer, tunnelbaneförare eller annan personal strejkar eller på annat sätt behöver stöd.

8520853079_fde2af70bb_o

 

 

 

En kommentar

En kommentar på “Demonstration: Kollektivtrafik för alla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.