DÖRRARNA STÄNGS: Fest och samtal om Stockholms kollektivtrafik

FEST ⇁ Samtal ⇁ Dans ⇁ Perspektiv ⇁ Nattbussoutfits ⇁ Samlat engagemang ⇁ Mänskligare stad
◇◇◇◇◇◇◇◇◇
Dörrarna stängs framför oss. Så vad gör vi när sista tåget mot en rättvis trafikpolitik håller på att lämna perrongen? Vi skrattar, dansar och pratar om en annan väg. Lördag den 9 maj samlar Stockholms Nya Medborgarbusslinje och RättBuss alla knutna nävar i fickorna och bjuder upp till samtal och dans på den största av nattbussar: Färgfabriken! Det här är ett första steg – festa för att stödja framtida manifestationer för en mer rättvis och inkluderande stad och kollektivtrafik.
↯ ↓ ↓ ↓ ↓ ↯
Detta är vad som händer: Priset på SL-kortet kommer återigen att höjas. Biljettkontrollerna kalibreras mot stadens mest socioekonomiskt utsatta områden – samtidigt som det investeras mångmiljardbelopp i Förbifarten. Ett mer splittrat Stockholm tycks ofrånkomligt, medan bilnormen skördar nya segrar – trots att miljömålen pekat ut en annan riktning. Vad bygger vi för stad, och vilka är den för? Lyssna på kritiska perspektiv, ingångar och fakta i ett späckat talarprogram med skönt ölhäng i Färgfabrikens bar mellan 18-21. Därefter: Ett sprakande vidunder till fest på tema Nattbuss, med stjärnorna Yung Gud (live), Date, StreetGäris, FEEL och Ronny & Fritiof vid dansgolvets växelspakar.
–> Bring your nattbuss-outfit!

➤ 18 – 21 Talarprogram ➤ 36:- inträde (OK att planka)
➤ 21 – 23:30 Förfest ➤ 80:- inträde
➤ 23:30 – 03 FEST ➤ 120:- inträde

◆ ◇ ○ LINE UP ○ ◇ ◆

✿ Live ✿
Yung Gud
Yemi + Busu (backup)

✿ DJ:s ✿
FEEL
DATE
StreetGäris (bar)
Ronny & Fritiof (bar)
Nathan Hamelberg & Johan Wirfält (bar)

✿ Trafikvärdar ✿
Aida Paridad & Apollo de Azizi

✿ Talare ✿
Anette Arebo // Diakon Svenska kyrkan
Joanna Dickinson // Statens väg- och transportforskningsinstitut
Hanna Ghandina // StreetGäris
Christian Tengblad & Emely Norman // Planka.nu
Anders Gullberg // Centre for Sustainable Communications, KTH
Alex Rodallec // Orten i Fokus
Sara Vikström Olsson // Fältbiologerna (ordf.)

VÄLKOMNA OMBORD!

Stockholms Nya Medborgarbusslinje och RättBuss är politiskt obundna initiativ för en mer rättvis och inkluderande kollektivtrafik och stad.

FEEL hör till de tongivande aktörerna i Stockholms klubbliv 2015. Drivande i utvecklingen bort från taktfast house och techno till ett dynamiskt myller av rytmer och uttryck. Trill, futr, UK garage, R&B, trance… säsongens primörer.

Rapparen och producenten Yemi gjorde sig ett namn 2014 med singeln Osynlighetsmantel och placerades högt på Rodeos och PSLs årsbästalistor. På nysläppta Svart Europé slingrar sig en smygande, nästan förrädiskt catchy hook runt ett lågmält dynamiskt beat medan Yemi framför sina verser med sedvanlig aplomb. Debutalbumet Neostockholm släpps senare i år.

11151009_893411857346647_4598389523109480083_n

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.