Kollektivtrafik, men med förnuft!

Privatiseringen och upphandlingen av skärgårdstrafiken har inte bara klappat samman, då borgerliga partier gjorde myteri. Dessutom så är det enda trafikområde som vi fått se anbuden på, Djurgårdstrafiken, i en ännu värre knipa. Som ni kanske hörde på Traffic Jam så har vinnande budet kommit från företaget Serco, tillsammans med Strömma.

Vilka är då Serco?

Allt som är fel med att privatisera vår gemensamma kollektivtrafik blir extra tydligt i det här fallet. Skattepengar som ska gå till trafik hamnar i fickorna på internationella storskurkar. För att visa hur absurt det är så genomförde ett team från Planka.nu en inspektion vid landstingsfullmäktige, där vi varnade för kärnvapenupphandlingen.

Men det handlar inte bara om vilket företag som får kontraktet – felet ligger hos privatiseringarna i sig. Oavsett om det är Arriva som tomkör bussar och hotar fackliga skyddsombud, MTR som skär ner på pauser och underbemannar tunnelbanan eller Securitas som fuskar med biljettkontrollen så är konsekvenserna de samma – kollektiva intressen får stå tillbaka för privata profitbegär.

Det är dags att ta tillbaka kollektivtrafiken i gemensam ägo, och ge makten till oss som reser och arbetar i den!

karnvapeninspektion

Se fler bilder på vårt Flickr-konto.

En kommentar

En kommentar på “Kollektivtrafik, men med förnuft!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.