Gå från ofrivillig till frivillig plankare

Från ofrivilliga plankare…

Enligt en artikel i Metro så blir folk ”ofrivilliga plankare” i rusningstid genom att lägga på sitt kort utan att dörrarna stängts. Om du då har reskassa så dras inte pengarna från kortet, och du riskerar att fastna i en kontroll (där du förstås kan säga ”nej tack” i vanlig ordning). I själva verket är plankare av alla sorter det enda som räddar rusningstrafiken på knutpunkterna från att korka igen helt. Att däremot folk med månadskort väntar på att spärrarna slår igen innan de lägger ner kortet saktar ner processen något oerhört – dessa behöver inte ens blippa kortet för att det ska vara giltigt! Så en eloge till de ofrivilliga plankarna, och andra som underlättar vardagen! Och månadskortsinnehavare – se till att inte skapa onödiga köer

…till frivilliga!

För att lösa situationen på riktigt – och få bort spärrar och avgiftssystem – så är det däremot bättre att bli en frivillig plankare och organisera sig i Planka.nu. Effektivitetsvinster vid busspåstigning och spärrlinjer är ett av många skäl att införa nolltaxa.

– Vi har gjort en avvägning mellan intäktstapp kontra säkerhet. Samtidigt finns det inget biljettsystem som inte går att missbruka, säger SL:s pressinformatör Jesper Pettersson.

Det är ännu en anledning att satsa på just det – inget biljettsystem. Då kan alla resenärer få en kollektivtrafik som inte hela tiden måste anpassa sig efter avgifterna.

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.