Klimatdemonstration i Stockholm på söndag

På söndag blir det klimatdemonstration i Stockholm, och vi kommer att vara där för att visa behovet av nolltaxa och förändrad trafikmaktordning! Demonstrera med oss mot höjningar av SL-kortet – och för en hållbar värld. Demonstrationen anordnas av flera organisationer, och du kan läsa hela inbjudningstexten från evenemanget under anmälan.

Snart börjar klimattoppmötet i polska Katowice. Vi vill se höjda internationella klimatambitioner och att trovärdigheten i Sveriges politik höjs. Sveriges konsumtion och flygresande är ohållbart, det skulle krävas fyra jordklot för att upprätthålla en sådan livsstil globalt. Vi kräver att politikerna tar krafttag för att ställa om bort från inrikesflyg, klimatrenovera våra höghus och ställa undan bensinbilen och dieseln. Vi kräver att politikerna prioriterar barnens och planetens framtid framför fossilbolagens intressen. Några enkla saker de kan göra omedelbart, även om det finns mycket annat både kortsiktigt och de närmaste åren:

  • Avinvestera statliga tillgångar från fossilkapitalet. Pensionsfonderna ska inte investera i oljebolag och Vattenfall ska inte driva kolkraftverk eller naturgas.
  • Behåll och utöka flygskatten.
  • Sluta höja priset på SL-kortet. Gör kollektivtrafiken avgiftsfri, gör det lätt att åka klimatsmart!
  • Stäng ner smutsiga kolkraftverk och bygg ut sol- och vindkraft.
  • Stoppa prospektering av fossilgas och andra fossilbränslen i Sverige.

Vi uppmanar alla privatpersoner och miljörörelser och folkrörelser att komma till manifestationen med egna skyltar och banderoller med krav på saker som måste göras omedelbart eller mer långsiktigt. Låt oss göra detta till gatans klimatriksdag och sända en tydlig signal om att folket kräver åtgärder NU!

TALARLISTA

Rrriot samba och andra kulturpunkter utlovas.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.