Sundbyberg blir Stockholmsmästare i plankning 2018

Nu är det dags igen för den länsomfattande turneringen – Stockholmmästerskapen i plankning. Vartannat år kommer undersökningen “Stockholmsenkäten” om elevers alkoholkonsumtion och lite annat. Konstigt nog brukar plankning rapporteras i kategorin “Brott eller utsatthet för brott” trots att det inte är ett brott. Kanske är det för att rapporten kallar det tjuvåkning* som det blir förvirrat.  Nåväl, här kommer resultaten från årets tävling!

*Tjuvåkning – när en bov tar bussen från banken med sitt byte, ska inte under några omständigheter förväxlas med plankning.

Högstadieplankare: Skärholmen och Sundbyberg

I klassen högstadieplankning så är det niorna i Skärholmen som gör bäst ifrån sig i staden, med en helt jämställd kvot på 66% plankare. Stort grattis till en grym insats!

I hela länet är det eleverna i Sundbyberg som klarade sig över målsnöret (spärren) först med ett resultat på 49,5 % plankare. Visserligen fanns det några kommuner (Upplands-Bro och Solna) där killarna nådde upp till 53%, men Sundbyberg vann på bästa sammanhållna resultat.

Gymnasieplankare: Hägersten-Liljeholmen och Sundbyberg

För stadens gymnasieplankare var det en tuff kamp, men där bucklan tillslut hamnade hos Hägersten-Liljeholmen med en sammanlagd plankningskvot på 58%! Stort grattis säger vi :)

I hela länet är det återigen Sundbyberg som visar framfötterna, och lägger sig på en bekväm nivå ovanför 50%-strecket. Detta innebär att man tar hem både högstadie- och gymnasieklassen på länsnivå och kan titulera sig Stockholmsmästare i plankning.

Och till alla andra – bättre lycka nästa gång, det viktigaste är inte att vinna utan att planka väl!

En kommentar

En kommentar på “Sundbyberg blir Stockholmsmästare i plankning 2018

  1. Pingback: Planka.nu under 2018 – Planka.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.