Grattis Sala till gratis buss

Att det finns silver i Sala är allmänt känt. Snart kommer salaborna dessutom få guld och gröna skogar. Sala kommun har beslutat sig för att följa grannstaden Avestas exempel och införa gratis kollektivtrafik den 1 april 2018. Satsningen på nolltaxa ska pågå under tre år och gäller på all lokal landsbygdstrafik och stadstrafik. För att kompensera de borttagna biljettintäkterna investerar kommunen 800 000 kronor per år.

När kollektivtrafiken blev gratis i Avesta 2012 fick det en massa positiva effekter. Många fler valde att åka kollektivt istället för att ta bilen och koldioxidutsläppen minskade i kommunen. Vi hoppas och tror att nolltaxan kommer bli en riktig guldgruva för Sala.

3 kommentarer

3 kommentarer på “Grattis Sala till gratis buss

  1. Pingback: Sala och Fagersta bland de nominerade till nolltaxepriset – Planka.nu

  2. Hej, det kan vi. Man beställer gratis från klibbor.com, men det går naturligtvis bra att kontakta oss på detta sätt.

  3. Pingback: Vi reste till Sala och spelade in en film – Planka.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.