Grattis Sala till gratis buss

Att det finns silver i Sala är allmänt känt. Snart kommer salaborna dessutom få guld och gröna skogar. Sala kommun har beslutat sig för att följa grannstaden Avestas exempel och införa gratis kollektivtrafik den 1 april 2018. Satsningen på nolltaxa ska pågå under tre år och gäller på all lokal landsbygdstrafik och stadstrafik. För att kompensera de borttagna biljettintäkterna investerar kommunen 800 000 kronor per år.

När kollektivtrafiken blev gratis i Avesta 2012 fick det en massa positiva effekter. Många fler valde att åka kollektivt istället för att ta bilen och koldioxidutsläppen minskade i kommunen. Vi hoppas och tror att nolltaxan kommer bli en riktig guldgruva för Sala.

En kommentar

En kommentar på “Grattis Sala till gratis buss

  1. Pingback: Sala och Fagersta bland de nominerade till nolltaxepriset – Planka.nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *