Pressmeddelande: Sala och Fagersta bland de nominerade till nolltaxepriset

Det finns i år ett flertal nominerade till nolltaxepriset som årligen delas ut av organisationen Planka.nu. Bland dessa finns de båda kommunerna Sala och Fagersta som planerar att införa nolltaxa i kollektivtrafiken från första april.

– Beslutet innebär att tre grannkommuner tillsammans bildar en nolltaxetriangel på kartan, säger Anna Nygård från Planka.nu. Att fri kollektivtrafik sprids från kommun till kommun väl värt en nominering, fortsätter Anna.

Bland de övriga nominerade märks facebookgruppen Här befinner SL-kontrollanterna sig. Gruppen används av över 30 000 personer för att varna för biljettkontroller i Stockholms kollektivtrafik.

– Facebookgruppen visar att det finns ett stort intresse av att hjälpa sina medresenärer, vare sig man plankar eller betalar själv. Solidaritet mellan resenärer underminerar det ökade trycket från avgiftssystemet, säger Anna Nygård från Planka.nu.

Den fjärde nominerade är nog okänd för de flesta svenskar, men Dr. Judith Dellheim vid Rosa Luxemburg-stiftelsen i Berlin har varit enormt viktig för diskussionen om fri kollektivtrafik genom att skriva artiklar, ordna konferenser och inte minst vara redaktör för boken “Free Public Transit: And Why We Don’t Pay to Ride Elevators” som kom ut i fjol.

Slutligen har vi fått in en nominering för kampanjen Slutstation Nolltaxa – som drivs av Vänsterpartiet Storstockholm. Ett tydligt ställningstagande från partiet inför valrörelsen!

Vinnaren av årets nolltaxepris meddelas på nolltaxeafton – fredagen den 2 mars.

Kontakt: Anna Nygård, 0722-85 18 72 sthlm@planka.nu

En kommentar

En kommentar på “Sala och Fagersta bland de nominerade till nolltaxepriset

  1. Pingback: Sala och Fagersta bland de nominerade till nolltaxepriset | Svensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.