Trafikmakt Stockholm

För ett par veckor sen var vi på Färgfabrikens utställning Stockholm on the move och höll i en workshop tillsammans med Kvinnors byggforum. Deltagarna var arkitekter, cyklister, politiker, aktivister och allmänt intresserade av att diskutera trafik och stadsplanering ur ett maktkritiskt perspektiv. 32 personer deltog och arbetade i grupper om fyra för att slutligen presentera åtta små filmer som blev en del av utställningen och kommer att rulla på Färgfabriken till den 24:e mars.

ff

När filmerna premiärvisades hade vi bjudit in konstnären Jan Rydén och arkitekten Katarina Bonnevier som gästkritiker och diskussionspartners. De var väldigt intresserade och positiva och tillförde ytterligare perspektiv med sitt kunnande. Övriga vernissagebesökare var inte sena att ge sig in i debatten heller, Trafikmaktordningen kan fortfarande vara fascinerande kontroversiell. Kort sagt var det en sjukt lyckad helg! Tack alla som kom, och stort tack till Kvinnors byggforum för det fina samarbetet <3

 

Här kan ni se alla åtta filmerna nu genast!

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.