Workshop och utställning på Färgfabriken 19–20 januari

Som en del av infrastrukturutställningen Stockholm on the Move bjuder Planka.nu i samarbete med Kvinnors byggforum in till en tvådagarsworkshop om trafikmaktordningen, och jämställd stadsplanering. Under två halvdagar arbetar vi i grupper utifrån frågeställningar som rör jämställdhet, trafik, tillgänglighet, social rättvisa och stadsplanering. Slutresultatet förväntas bli ett antal kortfilmer som sedan kommer ingå i utställningen.

Vi menar att det är dags att byta ett ofta tekniskt synsätt på infrastruktur och trafik till ett mänskligt perspektiv. Hur påverkar resandet våra liv? I hur stor utsträckning är vårt resande framtvingat av stadens uppbyggnad? Vilken tillgång har olika människor i staden till möjligheter att resa, och i vilken form sker det? Vilka trafikslag tillåts ta plats i stadens rum? Vår övertygelse är att dessa frågor är nödvändiga att hantera om vi ska kunna utveckla Stockholm till en hållbar storstad med minskat transportberoende och ökad tillgänglighet för alla stadens invånare. En smart stadsplanering som utgår från människors behov ger stora vinster för jämställdhet, social rättvisa, ekologisk hållbarhet, förbättrad livskvalitet samt goda förutsättningar för företagande.

PLATS: Färgfabriken som en del av utställningen “Stockholm on the move”
TID: 19–20 januari, lördag kl 10-17 + söndag kl 10-16
DELTAGARE: Vi tänker att du är intresserad av stadsbyggande och trafikfrågor. Ingen förkunskap krävs.
FÖRANMÄLAN: Maila till info@kvinnorsbyggforum.org

Obs! Begränsat antal platser, anmälan är bindande.

trafikmakt_suddig

PROGRAM

Lördag 19/1
10.00 Föreläsningar/Fika/Vi sätter ihop grupper
12.00 Lunch
13-17 Arbete i grupper
Kvällen blir informellt umgänge på något ölhak i stan

Söndag 20/1
10.00 Grupperna sammanställer materialet och får hjälp att klippa filmerna
12-13 Lunch
14.30 Färdig film
15.00 Filmpremiär i utställningsdelen – öppet för allmänheten
15.30 Diskussion och mingel.

Hjärtligt välkomna!

En kommentar

En kommentar på “Workshop och utställning på Färgfabriken 19–20 januari

  1. Pingback: Planka.nu | Trafikmakt Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.