Poznan: sista dan… eller?

Lördagens kväll blev den mest lyckade lobbyingkvällen för planka.nu. Efter ett mycket givande häng med polska ungsocialisterna (som vi garanterat kommer börja samarbeta med..) drog vi vidare till ngo-partyt.

IMG_1232

Väl där visade det sig att vår revolutionerande lösning pa CCS var den förmodligen bästa öppningsrepliken för att fånga märkligt un/ngofolks intresse ever.

IMG_1230

Av en slump hamnade vi vid samma bord som lite märkligt folk fran the british council, och förmodligen den bästa personen på hela festen. I fredags var vi nämligen på ett mycket intressant föredrag om ”A low-carbon transport under different regimes?”, där en av talarna var från UIC, International union of railways. På grund av peppen att snacka med en högt uppsatt internationell järnvagslobbyist (kanske lite också på grund av alla gratis GT:s från de brittiska skattebetalarna) så lyckades en av oss glömma bort att åka hem till Sverige. Det kändes ju lite jobbigt ett tag, men å andra sidan så ledde till de till vissa bra saker också. Dels så lärde vi järnvagslobbyisterna ett och annat om deras arbete (ska vi vara ärliga så lärde dom nog oss rätt mycket också..), dels blev vi (åtminstone delvis) representerade på det stora aktivistmötet inför COP15 nästa år. Dessutom fick en av oss sin beskärda del av polsk socialrealism sovandes på ett golv i nån avsides förort till Poznan.

Vi får se om detta blir den sista dagen här i Poznan eller inte, nu bär det i alla fall av till ett gäng mer eller mindre intressanta foredrag till. Den lite mer seriösa sammanfattningen av vad COP14 gett oss får vänta tills nån sitter vid ett tangenbord med svenska tecken.

Titta och läs mer

En kommentar

En kommentar på “Poznan: sista dan… eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.