Poznan: dag tre

Tredje dagen bara, det känns som mer…

Ett par riktigt intressanta föreläsningar i alla fall: I morse var det “Rewarding transportation co-benefits in the future climate regime: possibilities and prorities” – den definitivt mest givande och underhållande presentationen hittills. IGES (Institute for Global Environmental Strategies) arrangerade och deltagarna, mestadels asiater, diskuterade transportproblem och lösningar. Inget revolutionerande kanske, vi visste ju redan att kollektivtrafiken is the solution to pollution, men roligt att höra om nolltaxa i Bangalore till exempel. Vi fick ingen vegetarisk lunch men fixade mingeldelen exemplariskt.

IMG_1116

IMG_1118

Nu ikväll var det ytterligare ett transportrelaterat föredrag – “A low-carbon transport under different regimes?” med flera arrangörer och deltagare från hela världen. Någon var vettig, en annan visade film om det fina med kollektivtrafik, en tredje pratade bara om EU (fail). Transportfrågan ar sorgligt bortglömd i klimatdebatten på den har nivån, Kyotoavtalet diskuterar den inte och frågan om post-Kyotoavtalet kommer göra det ställs visserligen men ingen verkar tro att det kommer hända. I stället ar det konkreta exempel från hela världen som kommer driva frågan framåt. Om ett år, på toppmötet i Köpenhamn, räknar vi med att ha med oss rapporter pa engelska och hålla föreläsningar som är betydligt mer innehållsrika an de vi har bevistat idag.

IMG_1168

IMG_1170

Mellan de två seriösa programpunkterna drack vi kaffe hos vindkraftlobbyn, poserade lite med freepublictransport-banderollen och gjorde sedan ett försök att utforska Poznan. Vadret var inte på vår sida och kanske inte staden heller… Men till slut hittade vi en charmerande vegetarisk restaurang.

IMG_1125

IMG_1138

Nu firar vi fredagskväll med drinkar bekostade av FN och EU. Det ar svårt att ta sig fram till borden men vart besväret. I morgon blir det demonstration och dags att plocka fram ylletröjor och långkalsonger ur packningen.

IMG_1179

IMG_1137

Dagens tummen upp: Kollektivtrafiklobbyn – för att den finns i alla fall!

Dagens tummen ner: Marky Mark – han som bara pratade om EU

Läs och titta mer

En kommentar

En kommentar på “Poznan: dag tre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.