Rör inte vår busschaufför!

Konflikten på bussgaraget i Råsta nära Hallonbergen strax norr om Stockholm har eskalerat kraftigt de senaste veckorna. Tre busschaufförer har varslats om uppsägning efter att de delat ut flygblad som kritiserar arbetsgivaren Busslinks metoder med försämrade arbetsvillkor och övervakning av de anställda.

Den syndikalistiska fackklubben på garaget, SBSS har startat en arbetsplatstidning som finns att läsa som PDF på deras hemsida och tidningen Arbetaren har skrivit flera artiklar om konflikten. Dessutom har Stockholms Förenade Pendlare återuppstått för att bistå busschaufförerna i deras kamp för rättvisa och trygga arbetsvillkor.

Råstachaufförerna förtjänar all respekt för att de organiserar sig och tar fighten mot Busslink. Planka.nu hejar på er och önskar er all lycka, ni har vårt fulla stöd!

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.