Se vår film om våra protester på Almedalen

I år har vi deltagit i Almedalsveckan var vi bland annat hälsat på i olika tält och spridit våra åsikter om nolltaxa och trafikmaktordningen i olika tält/seminarium såsom bla. hos eventet ”Hållbart Resande” där vi träffade folk och spred vår bok Trafikmaktordningen.

Vi demonstrerade även mot Moderaternas partiledare Ulf Kristersson genom att hålla upp en banderoll med texten ”Massbilism hör hemma på 1900-talet, dags för mer kollektivtrafik”, eftersom Moderaterna är ett parti som prioriterar utbyggda motorvägar framför utbyggd kollektivtrafik. Vi var dock inte ensamma om att protestera mot Kristersson, andra klimataktivister var också där.

En kommentar

En kommentar på “Se vår film om våra protester på Almedalen

  1. Moderaterna (och även till stor del Kristdemokraterna och Liberalerna) prioriterar utbyggda motorvägar framför utbyggd kollektivtrafik – men samtidigt propagerar dom för lag och ordning och ”trycker på” starkt för att få ut fler poliser i yttre tjänst. Detta är ju en allt utom lyckad kombination. Ju fler poliser, desto fler blir det som inte har något att göra under dom tider få riktiga brott begås (t ex dagtid vardagar när t ex mängden våldsbrott är förhållandevis låg). Med tanke på hur polisen prioriterar sitt arbete idag, så är det ”default” att så fort dom inte har något att göra så åker dom ut och kollar trafiken (och sådär 80-90% av det arbetet går ut på att jaga dom som kör för fort på motorvägar och större trafikleder). Dessa partier har inte heller någonstans uttryckt att denna prioritering ska förändras.

    Alliansen vill liksom att alla ska köra bil, men samtidigt jobbar dom hårt, för att ta bort en av dom största fördelarna (för en del av oss, den allra största fördelen) man har med bil – fart, körglädje och korta restider under lågtrafik. Vad är poängen då liksom – att man ska skita ner miljön utan att det har några fördelar alls?!
    Deras politik gynnar alltså inte någon – förutom rika direktörer och liknande som vill ha lägre skatt, företag som vill försämra arbetsvillkoren för att ta ut mer vinst mm.
    Miljöpartiet är ju dock inte bättre med sin sjuka ”straffskatt och avgifts-politik”. Både bilism och kollektivtrafik är ”måltavla” för denna. Deras mål verkar vara att förbjuda all motordriven transport – man ska gå och cykla överallt. Även om man måste ta pendla 3+ mil enkel väg i storm och snöblandat regn på vintern…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.