Stöd till de antifascistiska bussförarna

Den syndikalistiska fackklubben för busschaufförer i Stockholm, SBS08, har satt alla bussar med reklam från Sverigedemokraterna i blockad. Det innebär att medlemmarna kommer vägra utföra allt sorts arbete med de bussar som har reklamen uppsatt nu inför valet.

Bussförarna menar att reklamen är kränkande både för dem som anställda och för stockholmarna som reser med SL och att reklamen är rasistisk. Fackklubben skriver i ett uttalande:

De mänskliga rättigheterna gäller för alla. De slår fast alla människors lika värde oavsett religion, hudfärg, etnicitet, sexualitet och kön. Bara ett parti i riksdagen vägrar acceptera hela innehållet i dessa satser. Partiet vill, förutom att stänga gränserna, skilja ut olika grupper och religioner som mer eller mindre svenska. Detta parti går på tvärs mot de grundsatser FN enats om, och som Sverige har förbundit sig att följa.

[…]

Därför varslar (sedan 2016-07-18) SBS08, Syndikalistiska Bussektionen Stockholm, om stridsåtgärder. Dessa består av blockad av allt arbete med bussar och andra färdmedel, som skyltar med rasistisk reklam. Stridsåtgärderna omfattar alla medlemmar och samtliga färdmedel med sådan reklam. Vi vill ha en trygg arbetsmiljö vid arbete inom kollektivtrafiken, samt i övrigt motverka spridning av propaganda från ett rasistiskt och odemokratiskt parti.

Vi i Planka.nu Stockholm stöder blockaden och vill uttrycka vår största respekt till alla de anställda i kollektivtrafiken som tar kampen mot rasism och främlingsfientlighet på sin arbetsplats. Vi står med er i det antifascistiska arbetet och i kampen mot vinstintressen och privatiseringar. För en avgiftsfri kollektivtrafik utan reklam, som drivs av oss som reser och arbetar i den tillsammans!

Läs mer:

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.