Adblock AFK – tar bort reklam från kollektivtrafiken

Som vi tidigare skrivit om så arbetar Planka.nu för en reklamfri kollektivtrafik. Detta är dock inte alltid så lätt, inte som på internet där det går att använda Adblock, därför inför vi nu Adblock AFK för att blockera reklam även utanför internet!

De nya reklamskyltarna med rörlig reklam som syns i filmen är extra intressanta, eftersom de byggdes med löften om trafikinformation. Det har visat sig att detta inte alls stämde, utan de visar mer än 80% reklam.

Precis som med avgifterna så handlar detta om vem som ska bestämma över kollektivtrafiken: resenärer och anställda eller politikerpampar och privata företag. Kampen om kollektivtrafiken förs nämligen även från andra hållet, och det är rätt tydligt att det inte är reklam som säljs i första hand, utan du som resenär är varan (och fördomarna om dig!).

Reklamfilm kollektivtrafik

5 kommentarer

5 kommentarer på “Adblock AFK – tar bort reklam från kollektivtrafiken

  1. >>men jag fattar inte: ni tar bort reklamen men den kan ju göra att det blir avgiftsfritt?

    men jag fattar inte: det blir mer och mer reklam och avgifterna bara ökar…

  2. Pingback: Stöd till de antifascistiska bussförarna – Planka.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.