Plankningspatrull mot biljettsmurfar

Vi har börjat med varningsaktioner i Stockholms kollektivtrafik – eftersom vi vill ha en fri, skattefinansierad kollektivtrafik istället för en med kontroller, klämspärrar och avgifter. Vi ser till att färre åker fast!

Än så länge testar vi vad är mest effektivt, men det är tydligt att även en mindre grupp kan störa verksamheten rätt mycket genom att bara vara på plats. Häng gärna med nästa gång!

Biljettkontrollen bestämmer inte över avgifterna

Det är viktigt att påpeka att varken biljettkontrollanter, ordningsvakter eller poliser är mest intressanta här. SL:s ordförande, majoriteten i landstinget och vinstdrivande företag som MTR är oändligt mycket mer ansvariga för utvecklingen. Men eftersom det inte är VD:ar som sköter det riktiga jobbet, så kommer vi behöva träffa på vanliga människor istället. Det är bra att tänka på att inte vara otrevlig, man ska absolut inte vara hotfull och vi vill inte heller visa deras ansikten i onödan.

Trafikanter i samverkan mot avgifter, kontroller och spärrar

Vi vill få med många i patrullerna, så att folk får en vana av att hjälpa sina medresenärer. Inte bara genom att varna för kontroller, utan också hjälpa varandra genom spärrar och tillsammans underminera avgiftssystemet. När fler kollektivtrafikanter organiserar sig så finns det inga hårdhandskar i världen som hjälper.

3 kommentarer

3 kommentarer på “Plankningspatrull mot biljettsmurfar

  1. Pingback: Biljettkontroll på Facebook – avgiftssamhället spårar ur – Planka.nu

  2. Pingback: Ingen ska åka fast på nolltaxedagen – Planka.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.