Ny app löser problemet med att lösa biljett

Hur mycket skatt skulle du behöva betala för en avgiftsfri resa i SL-trafiken? Kolla själv på biljettlöst.se!

Här är appen som löser problemet med att lösa biljett i coronatider! På biljettlöst.se kan du se hur mycket skatt du skulle behöva betala för en SL-resa, och att vi alla ska kunna resa biljettlöst, såväl under som efter pandemin.

Idag tas stora risker av SL för att kunna ta betalt i kollektivtrafiken och upprätthålla avgiftssystemet.

Biljettkontrollanter och ordningsvakter går från person till person utan skyddsutrustning och sprider smitta. Busschaufförernas hälsa riskeras när påstigning ska tvingas till framdörrarna på bussarna.

Att biljettläsare inte installeras vid bakdörrarna handlar inte om tekniska problem utan att effekten skulle bli att resenärer inte blippade sina kort ändå.

För stödet för den avgiftsbelagda kollektivtrafiken med ständigt höjda priser minskar för varje år. Stockholmarna vill inte betala dyra biljetter.

Redan innan ”pandemiplankning” var ett ord ville hälften av stockholmarna ha nolltaxa.

SL:s ledning beklagar sig över ”pandemiplankare” och pratar om hårdare tag och höjda priser när resandet minskar till följd av restriktioner. Men vi har en annan lösning för att upprätthålla finansieringen på ett säkert sätt.

Genom att registrera valet mellan avgift och skattefinansiering får vi siffror på den faktiska viljan att betala mer i skatt för att finansiera kollektivtrafik, som politikerna tryggt kan luta sig emot vid beslut av eventuell skattejustering.

Exempel 1: Med en månadsinkomst om 40 000 kr före skatt skulle en enkelresa kosta dig 19 kronor, mot dagens 37. Ett månadskort skulle ”kosta” 452 kr, mot dagens 930 (950 från 2021).

Exempel 2: Med en inkomst om 20 000 kr per månad skulle en enkelresa kosta 9 kr och ett månadskort 216 kr.

En gemensam finansiering tryggar kollektivtrafiken även vid minskat resande, och på ett betydligt mer rättvist fördelat sätt. Och även de som inte nyttjar kollektivtrafiken personligen tjänar på att alla har råd att resa med den. Det gäller så väl bilister som företagare.

Hur mycket skatt skulle du behöva betala för en avgiftsfri resa i SL-trafiken?
Kolla själv på biljettlöst.se!

En kommentar

En kommentar på “Ny app löser problemet med att lösa biljett

  1. Helt i linje för ett samhälle i god human riktning. Tyvärr helt emot kapitalets huvud nedbrytningsgrepp glesas och tappar sitt värde negativt, lite likt att handeln slänger tonvis med varor men skyller på en tex individ för svinnet på en hungrig hemlös för dådet vid denne tagit mat för, som vilket fall slängts,säg 30kr och kostar på fängelse 1 månad, som ska kosta säg 6000krx30,
    Detta som exempel på ologiskt men dess sätt till vilket pris som helst behålla sin egentliga brottsliga gärning..
    Det är långt kvar innan vart jag vill komma ens kan tänkas i hjärntvättade stackars folket, samtidigt som egoismen även från nollade folket kan tyckas vara lite slå sig själva, precis som kapitalismen är så nöjd över. ”Ta bort möjligheten att bära i en kasse och gör folk giriga genom höja cigaretter osv. Det ska inte vara glatt,”
    I århundraden ”lyckats inte ORNDA skol-vård-gammelbädden etc. Varför tror ni politikerna har jättelöner…Robin Good

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.