Hjälp SL rätta till vinklad enkät

SL (eller egentligen Stockholms Läns Landsting) har lagt ut en enkät om hur kollektivtrafikåkandet kan öka. SL har också startat en diskussion om saken på sin facebooksida, under rubriken ”Buss eller bil”?

Lite underlig rubrik kanske eftersom politikerna just stängt ner 4 busslinjer helt och dragit ner på hela 99 stycken busslinjer.

Nåväl, bra att de vill få in åsikter iallafall! Det finns dock ett problem. Ett problem, som många tycker påverkar resandet negativt, finns inte med. Inget alternativ handlar om nolltaxa, avgiftstrycket eller om biljettpriserna överhuvudtaget. Vår gissning är att landstingspolitikerna – som vill ha högt avgiftstryck och låga skatter – helt enkelt var oroliga för att många kollektivtrafikanter skulle säga att de ville ha billigare eller avgiftsfri kollektivtrafik. Så därför finns inte alternativet med.

Men det är inget att deppa över! Det går fortfarande att lämna egna förslag under ”annat”. Så gå gärna in och gör det på enkäten du också. SL och landstinget behöver alla tips de kan få.

sl_ett sl_tre

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.