Plankastipendie till MPL

MPL_loggaEnglish Summary: Movimento Passe Livre in São Paulo has applied for Plankastipendiet, which is a grant for activists protesting the traffic hierarchy or, for instance, campaigning for a fare free public transport. The grant was roughly 2000€.

Planka.nu har beviljat 20.000 kronor till Movimento Passe Livre (MPL) – Commissão Campo Limpo för att skapa en protestorkester i São Paulos utkant. Historiskt så har orkestrar spelar en stor roll i brasilianska demonstrationer, och det skulle både öka förmågan till protest och knyta MPL närmare den lokala befolkningen. Målet med orkestern är både att ha musikskolor i grannskapet och att skapa en platform för politisk diskussion och organisering. MPL skriver i sin ansökan om plankastipendie att:

The aim of this series of rehearsals is to have a political activity during carnival and to showcase the fanfare and its political music for the local residents. And in the long run, the goal is the consolidation of a local fanfare to participate in demonstrations and to be a political voice in the region.

Movimento Passe Livre är för närvarande den största rörelsen för nolltaxa i världen, och vi är imponerade av protesterna de genomförde förra sommaren och de som planeras komma under året. MPL vill inför nolltaxa samt vänder sig mot korruptionen, inte minst i samband med herrfotbolls-VM. Därför är vi glada att dela ut det första internationella plankastipendiet till MPL! (Som dessutom vann Nolltaxepriset 2014! )

Läs mer: Plankastipendiet

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.