Rapport: Massplankning och demonstration i Uppsala

Lördagen den 25 januari genomförde vi en massplankning till Uppsala för att delta i protesterna där mot höjningen av avgiftstrycket . Klockan 11:11 samlades ett tjugotal aktivister på T-centralen och plankade igenom spärrarna till pendeltåget.

Många verkade ha tagit sovmorgon, inklusive UL-kontrollanter som inte dök upp under resan :) Dialogplankarna kunde istället slappna av inför demonstrationen och äta medhavd matsäck.

Dialogplankare
Väl framme möttes vi av en välkomstkommitté arrangerad av Allt åt Alla – Uppsala, som är den organisation som driver på frågan om nolltaxa i Uppsala län. Gemensamt tågade vi sen till demonstrationen på Busstorget, med kalla fingrar med varm stämning. Talen på plats behandlade både just den aktuella sänkningen och nolltaxa inför ett par hundra åhörare. Sen bar det av hem till Stockholm igen.

Demo i Uppsala
Utflykten var lyckad som ett led i arbetet för att ena kollektivtrafikanter, oavsett var i landet de befinner sig. Den viktigaste styrkan vi har är att kunna hålla ihop, den lättaste fällan är att börja ställa län mot län, eller stad mot landsbygd. Avgiftsfri kollektivtrafik är ett krav som ofta löser upp motsättningarna. Kollektivtrafikanter på alla linjer – förena er!

Mediabevakning:

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.