Massplankning – Vi är Stockholm!

 • Det ska löna sig att välja bort bilen – skattefinansiera kollektivtrafiken!
 • Stockholm är till för alla – riv murarna mellan stadsdelar och förorter!
 • Fri rörlighet – oavsett storlek på plånboken!

 

Den 13-17 augusti är det arrangemang i Kungsträdgården. Det som tidigare hette Ung 08 har nu bytt namn till We are Sthlm. Eftersom SL är en av arrangörerna kommer Planka.nu också vara på plats för att ge vår syn på saken, precis som förra året.

Vi vill också sätta ett frågetecken efter festivalens nya namn We are Sthlm. Är Stockholm politiker som höjer avgiftstrycket, SL:s trygghetsprojekt och ordningsvakter som är kända från TV? Knappast.

Undersökningar visar snarare att en majoritet av ungdomarna har plankat trygghet betyder inte samma för den som brukar bli utsatt för ordningsvakterna.

Massplankningen gör vi för att skapa en kollektivtrafik där alla ska med, och där vi river spärrarna mellan förorter och byter ut avgifter mot skattefinansiering. Det är något som de allra flesta kollektivtrafikanter tjänar på!

Kollektivtrafiken är för viktig för att överlämnas till politiker och privata företagsstyrelser – vi som reser och arbetar i den är de viktigaste aktörerna. Vi är Stockholm.

Samling Sergels Torg 17.00
Onsdagen den 14e augusti 2013

Facebookevent

Massplankning

 

Se hur det brukar gå till:

4 kommentarer

4 kommentarer på “Massplankning – Vi är Stockholm!

 1. Underlig formulering ”brukar bli utsatt för ordningsvakterna”. Har aldrig riktigt greppat vad ni har emot de vakter som jobbar i kollektivtrafiken, det pekas genomgående på er hemsida vilka hemska individer dessa vakter är. Av de tiotusentals ingripande som sker varje år är det ett fåtal där vakterna begått fel. Var är berömmet från er för de vakter som sköter sig?
  Tycker synd om alla dessa människor som litar blint på er information om rättigheter och bristande information om skyldigheter. Undrar hur många som gjort sig skyldiga till våldsamt motstånd,våld mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och främjande av flykt pga er vilseledande information och uppviglande texter.
  Hoppas i framtiden att ni kan föra fram budskap genom dialog och fredliga informativa skrivelser istället för skeva krigsrubriker och hets.

  Mvh Patrik

  • Vakterna som individer är ganska ointressanta, däremot så får deras arbetsuppgifter (tillsammans med ökat avgiftstryck) karaktären av att försvåra för resenärer som inte har råd med biljett eller på något sätt avviker.

   Att fulla människor slängs ut vid T-centralen eller liknande på helgnätter är knappast för deras säkerhet… Varför inte SL anställer t.ex. fältassistenter istället för en del av OV-styrkan är obegripligt.

   • Hej igen
    Ser inte hur ni besvarat det inlägget som jag skrev på ngt sätt.
    Varför tror ni berusade människor nekas tillträde till tunnelbanan om det inte är för deras säkerhet? Ett flertal gånger har jag läst i media hur berusade personer trillat ner på spåret. Även när jag själv är ute och åker så har jag sett berusade som rasat i rulltrappor eller vinglat väldigt nära kanterna.
    Vad jag vet så finns både lugna gatan, Stockholms stadsmission och uppsökarenheten i kollektivtrafiken, dessa syntes även i serien så troligtvis har sl ett samarbete även med dem.
    Att ni ignorerar frågan om varför ni hetsar mot vakterna i var och varannan text gissar jag på är så enkelt som att ni själva inte vet vad de gör och vilka dom är mer än via youtubes korta skakiga filmklipp där halva ingripandet visad.
    Tråkigt att det är så svårt att föra dialog med er, gör det svårt att ta er seriöst.
    Mvh Patrik

    • Det är ett puckat sätt att hantera berusade på. Särskilt om de är farligt berusade så kan de ju inte bara släppas ut på Sergels Torg och sen är allt fixat. Nej, ett första steg skulle vara att SL minskar OV-styrkan med hälften och istället anställer fältassistenter och sjuksköterskor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.