Salong Högdalen: Teater och samtal om papperslösas situation och motstånd mot REVA

På lördag (23/2) medverkar vi på salong Högdalen på Fria Teatern och pratar om polisens jakt på papperslösa i tunnelbanan, teater från 18, samtal från 20. Kom förbi! Så här skriver arrangörerna om tillställningen:

Fria Teatern spelar Gyllene Draken av Roland Schimmelpfennig, regi av Thomas Müller. Biljetter: http://www.friateatern.se 08 99 22 60. Efter pjäsen håller vi salong med debatt, samtal och musik.
Vi vill tala om den papperslösa tillvaron, vad som händer när en stat jagar de människor den inte erkänner? Vilken kamp kan föras för att motverka denna jakt? Hur sätter vi upp ett motstånd mot särskiljande politik?
Salong Högdalen anordnar i samarbete med Fria Teatern en afton som börjar med teaterföreställningen ”Gyllene Draken” som handlar om ett hyreshus någonstans i Europa, på bottenvåningen finns en restaurang med papperslösa kockar och i våningarna ovanför europeiska medborgare. Den globala hierarkin syns i husets våningar, där tragik finns i allas livsöden, men där kroppar som inte erkänns av staten faller utan skyddsnät och lätt utnyttjas av de pappersbärande.
Efter föreställningen bjuder vi in till samtal med Baharan Kazemi från FARR som kommer och pratar om REVA, pilotprojektet som på ett hänsynslöst sätt ökat och effektiviserat utvisningar av papperslösa. Erika Sigvardsdotter kommer och berättar om sin avhandling Presenting the absent: an acount of unducumentedness in Sweden som handlar om papperslösas situation i Sverige, ur både praktisk och existentiell synvinkel.
Från organisationen Planka.nu har vi bjudit in talare som berätta om polisens nya metoder för att kunna göra id kontroller på icke vita resenärer.
Kvällen avslutas med åttamanabandet Los Charkikan stockholm/fitja/chile baserat band som spelar förorts Cumbia: mambo, ska, salas,rock n roll folkprogg och punk!

3 kommentarer

3 kommentarer på “Salong Högdalen: Teater och samtal om papperslösas situation och motstånd mot REVA

  1. Pingback: REVA - Rasistiskt, enerverande, våldsamt arbete inom polisen | Svensson

  2. Pingback: Att skapa en reva i samhällsväven | Svensson

  3. Vore bra om man kunde utnyttja era tweetervarningar för att organisera rörliga demonstrationer. Vi svenskar med ”icke svenskt utseende” borde demonstrera på Stockholms tunnelbana. Införa rörliga antirasistiska kontroller varhelst polisen utför sina rasistiska kontroller. De bör vara tysta demonstrationer. Ena syftet är att visa något de uppenbarligen har missat: det går inte att indela världen i svenskar och andra på basis av utseende. För det andra får de annat att göra istället för att förfölja papperslösa. Det lär ta lång tid att fastställa om någon har papper eller inte om någon inte svarar överhuvudtaget på tilltal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.