Klämspärrarna klämmer färre – och har ingen effekt på plankning

Efter många skadade och stora protester – där vi bland annat införde ett skyddsstopp på spärrarna – så har nu SL ändrat inställningarna. Färre har blivit klämda, och det är såklart lite lättare att planka då spärrarna är öppna under längre tid. Enligt SL så är det rent av så att spärrarna inte påverkar plankningen överhuvudtaget:

Jag tror personligen att den som fuskar gör det oavsett hur spärrarna fungerar, säger Thomas Silvander, intäktsansvarig på SL.

Detta stämmer förstås, och borde leda till att SL lägger ner satsningen på spärrar överhuvudtaget om det enda de reglerar är hur många resenärer som blir klämda. Plankningen har med avgiftstrycket att göra, inte med vilken metod politiker försöker stoppa plankningen. Därför förepråkar vi nolltaxa, och kommer fortsätta att planka oavsett hur spärrarna ser ut.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.