Klämspärrarna skyddsstoppade!

Problemen med SL:s spärrar har varit på tapeten den senaste tiden. På grund av att kollektivtrafikanterna inte har något skyddsombud som kan agera när människor skadas så agerade vi på egen hand och införde ett skyddsstopp. Vi skrev också ett debattinlägg på SVT Debatt om saken. Några timmar innan skyddsstoppet skulle införas så fick vi detta mail och kände oss ännu mer övertygade om att något måste göras.

Min 3-åring fastnade med huvudet i spärren i söndags och rätt fast en dryg minut innan jag lyckades bända loss henne! I Bagarmossen finns ingen möjlighet för spärranställda att säkerhetsöppna! Galet! Vi försökte både fredligt och med våld, men hon satt som i ett järngrepp! Nu satt hon fast med huvudet, hur hade det gått om det varit halsen?

Dock blev det inte något skyddsstopp på just T-centralen. Ett antal poliser och ordningsvakter var på plats för att se till att klämspärrarna fortsatte klippa folk emellanåt. Tråkigt!

Men vi gick vidare till andra stationer för att informera och skyddsstoppa spärrarna. Kollektivtrafikanterna behöver ett skyddsombud!

Untitled

Untitled

Untitled

5 kommentarer

5 kommentarer på “Klämspärrarna skyddsstoppade!

  1. Pingback: Planka.nu | Mjukare spärrar, hårdare handskar?

    • nja, de nya spärrarna är rätt svåra att sätta upp med klibbor, däremot går det utmärkt med de lite lägre glasdörrsspärrarna…

      • Går det att få upp om man sätter klistermärken som täcker alla 3 sensorer på ena sidan? Har liksom inte lust att slösa 3 klistermärken om det inte funkar, men det borde väl göra det eftersom spärren då lär tro att någon står där och blockar alla 3. Eller?

        • Om du provar att sätta upp klibborna & fotar det så kan du mejla oss bilden så kan vi skicka ut fler klibbor till dig, låter det som en bra deal? :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.