Socialdemokraterna kan – men vill inte!

I dagens Metro stod det lite om Socialdemokraternas skuggbudget för landstinget. Kanske kan man tänka sig några förändringar för kollektivtrafiken så att det är lönt att byta landstingsmajoritet? Nja.

– Med de miljardunderskott som SL går emot nu så ser inte vi någon möjlighet att ha en annan taxa på 30-dagarskortet än vad som nu gäller. Däremot tycker vi att det är viktigt att ha enhetstaxa över hela länet, säger Helene Hellmark Knutsson (S), oppositionslandstingsråd.

Visst står SL inför investeringar men det finns inget som säger att avgifter ska finansiera det, det vettiga vore ju skatter. Både eftersom att det går att få in mer pengar, och att det slår rättvist: efter förmåga. Att höja avgiftstrycket minskar också antalet resenärer.

Så vad är problemet?

Skatten, liksom SL-taxan, lämnas oförändrad.

Socialdemokraterana vill inte. När Hellmark Knutsson skriver att hon inte ”ser någon möjlighet att ha en annan taxa” så menar hon att Socialdemokraterna inte vill ha någon annan taxa. Till exempel nolltaxa, som hennes partikamrater i Avesta inför till sommaren.Och fick pris för.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.