Demonstrera mot MTR på tisdag 21/2

Sedan MTR tog över driften av Stockholms tunnelbana för ett par år sedan har de anställda utsatts för brutala nedskärningar och försämringar i avtal och arbetsmiljö. I januari 2011 strejkade nära 100 syndikalistiska tunnelbanearbetare i protest mot situationen med konstant underbemanning, obetald övertid och förbud för spärrvakterna att lämna sin post för toalettbesök. Nu har MTR börjat sparka folk av ”personliga skäl” efter att de kommit försent till jobbet några få gånger och nästa vecka, på tisdag den 21:a februari, demonstrerar SEKO mot företagets personalpolitik.

När MTR vann upphandlingen av tunnelbanan var det till stor del för att de i anbudet hade den bästa planen för verksamhetsstyrning och utveckling. Såhär lät det då:

”En enkel och transparent organisation med tydliga roller, ansvarsområden och befogenheter. En väletablerad och fungerande relation med fackföreningarna som representerar de anställda inom tunnelbaneverksamheten. En personalförsörjning som tillhandahåller kundserviceinriktad, välutbildad och certifierad personal 365 dagar om året. Relationer till fackliga organisationer baserade på en ömsesidig respekt och ett nära samarbete, för att hela tiden kunna förbättra verksamheten. En personal som känner en ökande stolthet över att arbeta inom SL:s kollektivtrafik.”

Men idag vet både vi resenärer och de som jobbar i tuben att MTR:s fagra löften var ord och inget annat. Därför uppmanar vi i Planka.nu alla stockholmare att ställa sig bakom de protesterande tunnelbanearbetarna och sluta upp i demonstrationen på tisdag!

Tid och plats: Tisdag 21/2 kl 10.00 vid Blåsuts tunnelbanestation.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Demonstrera mot MTR på tisdag 21/2

  1. Tidpunkten för demonstrationen är satt då för att det är precis då MTR har sitt bolagsstyrelsemöte vid Blåsut. Där de ska slå sig på bröstet över hur mycket de tjänat på att inte vara en anständig arbetsgivare. Först skulle mötet hållas den 22/2 men efter att de fick vetskap om demonstrationen, som de naturligtvis inte visa upp för ägarna, flyttades det en dag. Hoppas att uppslutningen blir stor, både från vanligt folk och från media!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.