Trafikmaktordningen: bokmässa i GBG och bokhäng i STHLM

Den 22 september släpper förlaget Korpen Koloni vår bok Trafikmaktordningen, redan nu kan du förbeställa den från deras hemsida för 72 kronor + porto. Boken kommer att finnas till försäljning på bokmässan i Göteborg (Korpen Koloni hittar du i Federativs monter, C04:01).

I Stockholm så anordnar vi bokhäng måndagen den 26 september mellan 18-21 på Vårt kontor, Folkskolegatan 32 i Hornstull där boken kommer att säljas till ett bra pris, FB-event här. Det går så klart även bra att beställa boken från någon av de vanliga webbokhandlarna.

Så här beskriver förlaget boken:

Aktivistnätverket Planka.nu har sedan starten 2001 varit Sveriges mest påhittiga kritiker av infrastrukturpolitik och förespråkare av gemensamt finansierad kollektivtrafik. Den här boken är en syntes av deras tankar och analyser, som tar ett brett grepp om våra transportformers inneboende motsägelser och orimligheter. I kritiken av projekt som höghastighetståg och spårbilar framträder den påtvingade rörligheten som ett grundläggande problem. Vi tvingas hela tiden resa allt längre sträckor för att kunna ha fungerande liv, men våra möjligheter att göra detta är allt annat än lika. Den rådande trafikmaktordningen innebär både hierarkier av olika trafikslag och att människor har vitt skilda möjligheter att förflytta sig.

Men boken höjer också blicken från stadsrummets mest påtagliga orättvisor och ställer frågor om vår tids allmänna beroende av transporter. Vill vi verkligen ha en utveckling där vi uppmuntras till längre och längre resor varje dag? Och varför inbillar vi oss att planetens resurser skulle tillåta det?

Istället för automobilitet förespråkar Planka.nu tillgänglighet och sår så fröet till en framtid i vilken vi inte ständigt måste förflytta oss för att leva ett bra liv.

Läs mer

Trafikmaktordningen

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.