Rättegång mot tunnelbanepoliser

Imorgon 9/3 börjar rättegången mot de två #gategate-poliserna som trakasserade en resenär som fotat dem vid Hornstulls tunnelbanestation förra året. Poliserna är åtalade för ofredande, egenmäktigt förfarande och olaga tvång alternativt tjänstefel.

Men det handlar inte främst om att två poliser är rötägg eller att de har haft en dålig dag på jobbet. Problemet är att avgiftssystemet givit oss ett underjordiskt övervakningssamhälle i tunnelbanan. Ett samhälle där kontrollkostnaderna skenar, papperslösa invandrare jagas och betalande resenärer registreras och riskerar att utsättas för våld. Vi har skrivit en hel del om detta, och det ska bli intressant att se hur det går.

Rättegången är i Stockholms Tingsrätt (Sal 28) imorgon klockan 9-16.30 och på fredag samma tider. Planka.nu kommer finnas utanför vid 08.30-snåret, kom förbi och hälsa på oss så får du en present :)

Läs mer:

Tuggarna – Polisen som mitt i tunnelbanan står
Planka.nu – Poliskontrollanter: intäktssäkring, flyktingjakt eller extraknäck?
Svenska Dagbladet – Övervakning minskar tryggheten i t-banan
Planka.nu – Några tankar om #gategate

Still photoing police

2 kommentarer

2 kommentarer på “Rättegång mot tunnelbanepoliser

 1. Måste det handla så mycket om invandrare och kontrollsamhällen och andra typiska liberala (fåniga) frågor hela tiden? Kunde det inte bara handla om kollektivtraffk?
  Man känner sig liksom dum när man, som ni så klarsynt insett, förstår att kollektivtrafiken är åt helvete och önskar att den kunde ändra på sig, hittar ett såndant här community, och samtidigt blir påtvingad en massa åsikter om andra saker jag inte kunde bry mig mindre om(det kommer aldrig bli som Orson Welles ”Big Brother is watching”, för bakom varje kamera sitter ett inkompetent fetto, det finns inga cyniska gråa överherrar i mörka kammare som planerar hur de ska kunna profitera på fattiga).

  Kort och gott, jättebra sida, bra tänkt och roligt med den där p-kassan, men låt det stanna vid kollektivtrafik! Jag vill inte få en massa andra saker upptryckta i ansiktet bara för att jag tycker att kollektivtrafiken borde ändras.

  Och så hade det varit väldigt trevligt med ett rättstavningsplugin på den här(eller det kanske tillhör browsern?), det känns som att jag stavar som en femåring.

 2. Hej Hasse Frasse,

  Vi tycker inte att det är ett dugg fånigt eller liberalt att diskutera övervakning och asylpolitik. Planka.nu skulle vara en rättså fattig organisation om vi inte försökte sätta oss in i och debattera de frågor som hänger ihop med kollektivtrafiken. Du behöver inte hålla med oss om allt, vi vill inte trycka upp något i ansiktet på folk, tvärt om är det bra när folk klagar lite så det blir mera diskussion :)

  P.S. När jag skriver blir det stavningskontroll, kanske för att jag kör googles webbläsare chrome?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.