Vetenskapsradion Klotet i P1 om bilism och rätten till staden

Idag sände Vetenskapsradion Klotet i P1 ett helt avsnitt om stadsbilismens problem och vem som har rätt att ta plats i staden. Planka.nu Stockholm medverkar med en diskussion kring frågorna vi tar upp i rapporten Trafikmaktordningen, förutom oss medverkar även forskaren Per Lundin som skrivit fantastiska boken Bilsamhället och vi får också höra ett reportage från tyska Vauban som är en föregångsstad vad gäller bilfrihet. Det är väldigt glädjande att vi börjar röra oss bortom den alltför klimatfokuserade kritiken av bilismen och börjar diskutera den i termer av vem som har rätt att ta plats och vistas i staden.

Ladda ner avsnittet som mp3 här eller lyssna direkt på deras hemsida.

Passa också på att ladda ner SVT-programmet Korrespondenternas avsnitt om bilism som sändes i mars i år.

Parkering Bucharest 3

Läs mer

2 kommentarer

2 kommentarer på “Vetenskapsradion Klotet i P1 om bilism och rätten till staden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.