Lite uppdateringar på förbifartsfronten

Vi tänkte bara passa på att komma med lite uppdateringar på Förbifart Stockholmsfronten, så att vi alla vet vad som gäller nu när höstens aktivism ska planeras och starta igång. Först och främst har Vägverkets överoptimistiska idé om att byggstart skulle bli 2010 grusats: projektet är minst två år försenat. Något som ger oss motståndare mer tid, vilket vi så klart välkomnar. Nätverket Klimatstart Stockholm som planka.nu är en del av publicerade en debattartikel i Aftonbladet nyligen. ARG (Arbetsgruppen Rädda Grimstaskogen), som också tillhör nätverket, lämnade nyligen in en namnlista med över 12000 underskrifter till miljödepartementet från folk som bor i närheten av Lambarfjärden och kommer få sin närmiljö förstörd av bron som planeras att byggas där. Nästa vecka kommer den nya infrastrukturpropositionen att presenteras och i den förväntas finansieringen av Förbifarten finnas med. Det rör sig alltså om minst 25 miljarder kronor som den politiska majoriteten vill lägga ut på en väg som, även om vi tänker bort klimathotet, inte ens löser de problem politikerna säger att den ska lösa. är du intresserad av djupare analyser och beskrivningar av det fullkomligt vansinniga i detta projekt så rekommenderar vi att du läser vår rapport Highway to Hell?

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.