Högre spärrar – ännu ett slag i luften

DN rapporterar att SL planerar att börja installera en ny sorts glasdörrsspärrar som ska vara högre än de som nu finns. Vi antar att detta är ännu ett led i SL:s strategi att slösa bort våra skattepengarförfulning av kollektivtrafiken, för det kommer knappast stoppa några plankare. Glasdörrsspärrarna är lätta att öppna med en väska eller halsduk – eller helt enkelt genom att gå bakom någon som går igenom dom. Klicka här för att se en fin gif-animation som förklarar hur du gör, eller läs mer på vår sida med plankningstips.

Läs mer

5 kommentarer

5 kommentarer på “Högre spärrar – ännu ett slag i luften

  1. Ett annat sätt att planka på Zyberspärrarna (glasdörrar) är att trycka in foten i utrymmet mellan glasdörrarna och vrida om, funkar oftast utan problem kan dock vara lite segt ibland men bra mycket lättare än att dra upp den med händer

  2. Att klättra över den blir också mer problematiskt, men såklart fortfarande inte omöjligt. Detta gäller då främst när man är ensam, annars passerar man givetvis bakom någon med kort.

    Alltså bara onödigt, kostar massa pengar de där spärrarna…
    Tycker SL borde satsa pengarna på annat såsom trygghetsvärdar, bättre tåg/vagnar och förbättrad trafik.

  3. ett jätte bra sätt att planka på är att redigera sms biljetter. lägg in ditt eget nr med namn: 721502445 och sen ändra på datum och tid, och sen skicka till sig själv. Men du måste ju ha en riktig biljett från början då att redigera från. funkar prima :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.