Ingen höjning av tilläggsavgifterna i SL-trafiken

Som planka.nu tidigare förutspått höjs inte tilläggsavgiften du faktureras med när du blir tagen av SL:s kontrollanter. Vägverket som är den myndighet som beslutar om hur mycket böter länstrafikbolagen får ta ut i sina kontroller menar att 800:- är en rimlig summa i relation till biljettpriset.

Det är naturligtvis glädjande att vägverket inte vill ställa upp på SL:s nya nolltolerans mot låginkomsttagare, men SL avser överklaga vägverkets beslut till regeringen för att få höja avgiften till 1200 kronor. Oavsett om SL så småningom får höja tilläggsavgiften kommer planka.nu inte att höja priset för medlemskap i p-kassan.

Läs mer

3 kommentarer

3 kommentarer på “Ingen höjning av tilläggsavgifterna i SL-trafiken

  1. fast 620 för ett kort och 800 kr i straffavgift är fan att spotta oss låginkomsttagare i ansiktet. Jag MÅSTE använda buss och tåg för att komma till jobbet.

  2. är det inte dags snart för en förtroendeomröstning gällande SL’s styrelse?

    Hårt skall möta hårt skall möta hårdast. är det egentligen en politik som vi vill ha när det gäller en samhällsfunktion vi alla delar på. Oavsett om vi åker jämt o ständigt så är vi beroende av att den funkar för andra parter.

    Note till SL:
    Så tillbaks till ursprunget, skattefinansiera lokaltrafiken. Ombilda väktarna (det är dags för lite humanträning) Sluta jaga o punktmarkera folk för att ni inte kan sköta ert jobb däruppe i toppen. Nu har ni tagit ett ”beslut” och det är väl kontentan faktiskt. Då har ni visat att ni bestämmer ett tag till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.