Plankare i Paris utsatt för polisvåld

Igår utbröt kravaller på en av de största järnvägsstationerna i Paris efter att polisen brukat övervåld mot en plankare. Efter att en man hade hoppat över spärren och stoppats av personal tillkallades polis som uppenbarligen inte kunde bete sig, strax fylldes stationen av uppretade resenärer som kastade plastflaskor mot polisen och slog sönder biljettautomater. Att resenärer behandlas som skit av både kontrollanter, väktare och poliser är uppenbarligen ingenting som bara händer här. Vi har vid många tillfällen tagit upp problematiken kring våldet i kollektivtrafiken och så länge som avgiftstrycket är så högt att många inte har råd att betala för sig så kommer denna situation att kvarstå. Det finns dock ett enkelt sätt att bli av med våldet, inför nolltaxa.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.