Ingen höjning av böterna

Planka.nu har varit i kontakt med berörd myndighet appropå SL och den nya landstingsmajoritetens beslut från 06-12-13 om att få till stånd en höjning av tilläggsavgiften, det vill säga böterna, i SL-trafiken från 800kr till 1200kr.

2004 höjdes böterna av vänstermajoriteten från 600kr till 800kr, trots att man ville höja till hela 1000kr. Avgörandet hur höga böterna skulle bli, som enligt lagen om tilläggsavgift i persontrafik måste stå i relation till biljettpriset, togs slutgiltigt av regeringen.

Idag 29/12 har SL eller Stockholms Landsting inte lämnat in någon ansökan om höjning av tilläggsavgiften och därmed kommer den heller inte att höjas inom överskådlig tid. Chanserna för SL eller landstinget att få höja böterna är antagligen också ganska låga då regeringen bara för två år sedan beslutade att den översta gränsen för tilläggsavgifter skulle ligga på 800kr. En summa som också blivit prejudicerande för andra landstings ansökningar om att få höja tilläggsavgiften.

även om en höjning skulle komma till stånd behöver p-kassans medlemmar inte vara oroliga över höjningar av medlemskapet eller att inte få sina böter betalade. P-kassan har byggt upp en ekonomisk buffert för att klara av höjningar av tilläggsavgiften.

Läs mer

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.