Tågvärdarna vid Citypendeln protesterar

SL har nyligen satt sina nya pendeltåg, X-60, i drift. De nya tågen består av en enda lång vagn (bra överblick ur plankningssynpunkt) och ska bevakas med övervakningskameror och TV-monitorer.

SL påstår att det är facket som drivit igenom satsningen med kameror och monitorer, något som SEKO har tillbakavisat. I själva verket vill de ha mer personal, kameror är bara ett sätt att spara in tjänster och därmed pengar.

SEKO-pendelklubben har meddelat att de tänker ta strid för tågvärdsjobben som SL på sikt vill avveckla i och med X-60 och tv-monitorerna. I ett brev uppmanar man samtliga anställda att inte tjänstgöra på X-60. Förare uppmanas att inte köra från Centralstationen utan tågvärd.

SEKO skriver:
“Vi ska ge SL vad de vill ha: INGA TÅGVäRDAR PÅ DESSA TÅG! Kalla det bojkott, blockad, protestaktion, politisk strejk, maskningsaktion, eller vad som helst. Klubbstyrelsens uppmaning till samtliga tågvärdar inom Pendelklubben är att inte sätta sin fot i dessa tåg.”

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.