Adbusting i tuben

SL:s fantastiska reklamkampanj de senaste två veckorna för att höja “betalningsmoralen” har väl ingen kollektivtrafikspendlare missat. Budskapet att det är coolt att planka, och SL:s ambition att lära ut nya sätt att ta sig över spärrarna lär väl knappast ha missuppfattats av någon. Men vi på planka.nu kunde naturligtvis ändå inte hålla fingrarna borta utan har förbättrat reklamtavlorna på alla möjliga sätt.

Adbusting är att förändra budskap i sin vardag. Att reagera mot att det i första hand är de som har resurser som har möjlighet att synas, att höras och att sprida budskap. Att reagera mot att vanliga människor hela tiden i sin vardag blir bombarderade med budskap de inte bett om. Adbusting är ofta snillrikt, snyggt, tankeväckande och politiskt.

Läs mer om adbusting

Adbusting är kul. Prova själv! Här bjuder vi på lite inspiration. Ett tips är att gå till en kontorsaffär och köpa självhäftande A4-ark. Med hjälp av dem, en skrivare eller en kopiator, en sax och lite fantasi kan man göra mycket kul!

En kommentar

En kommentar på “Adbusting i tuben

  1. Pingback: SL:s konstigaste kam­panjer mot plankning | Planka.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.