Nytt år, ny avgiftshöjning och ny medlemssida

Den 4 januari 2022 höjer SL priserna igen. Månadskortet kommer då kosta 970 kr, efter beslut av det blågröna regionstyret. Men p-kassan kostar fortfarande 100 kr, som den har gjort i 20 år nu. Däremot är sättet du betalar in din medlemsavgift på nytt!

Högre priser hos SL

Medan andra städer i världen avskaffar avgifterna som innebär stora trösklar för resenärer att välja kollektivtrafiken går Stockholm och SL som vanligt åt fel håll.

Biltrafiken är ett hot både mot klimat, miljö och en dräglig trafik i städerna, och en omställning till kollektivtrafik, cykel och gång är nödvändig.

Avgifterna slår hårdast mot de med lägst inkomster och de höga priserna innebär också en omvänd fördelningspolitik, där de som bara har råd med enkelbiljetter subventionerar periodbiljettsresenärer. Kontrollerna med bestraffning i form av tilläggsavgifter utgör ytterligare hårda slag mot främst de som inte har råd.

Denna utveckling är helt och hållet politiskt beslutat, och det finns ingen naturlag som säger att det måste vara så. I städer runt om i världen som inför avgiftsfri kollektivtrfik, nolltaxa, visas att en annan utveckling är möjlig.

Ny sida för p-kassan Stockholm

Nu har vi äntligen fixat vår nya medlemssida, så du kan skaffa ett konto och logga in för att hantera allt kring ditt medlemskap, förlänga det och hantera eventuella tilläggsavgifter.

Detta innebär lite nya rutiner för dig som slentrianmässigt har betalat in ditt medlemskap på samma sätt i alla tider. Följ instruktionerna på nya medlemsportalen så ska det nog gå bra, och hör av dig till oss om det är några problem.

Men priserna är de samma. 100 kr för en månad, sedan 2001.

Här hittar du nya medlemssidan: medlem.planka.nu

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.